Оксана Бучко

Тернополяни залишаться без необхідних ліків?

51478161_2580823392147589_4886934362005700608_n

Тернополяни пояснили, чому не погоджуються з відставкою в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Та ще одною причиною є загроза припинення поставок ліків, на відправку яких потрібен підпис Уляни Супрун.

МОЗ повідомило, що на складах державних підприємств «Укрвакцина» та «Укрмедпостач» готують до розвезення препарати за 33 програмами. Це вакцини проти кору, паротиту, краснухи, поліомієліту, пише hromadske.ua.

Також на складах знаходяться ліки для людей з іншими хворобами (діабетом, гепатитом, тощо), доступ до них у МОЗ називають «питанням життя і смерті». А найближчим часом очікують на поставку дороговартісних ліків проти ВІЛ/СНІДу, онкології, гепатиту та інших захворювань.

Ба більше, у лютому Міністерство планувало підписувати перші угоди на закупівлю ліків з міжнародними організаціями. Їх також може підписати лише Супрун.

Представник Кабміну в Верховній Раді Вадим Денисенко сказав, Кабмін має право покладати обов’язки на когось іншого та давати право підпису. З цим не будуть зволікати.

Також Уряд заявив, що оскаржуватиме рішення щодо відсторонення Супрун з посту в.о. міністерки охорони здоров’я.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео