«ДІЙ!» рекомендує комунальним підприємствам Тернополя покращити роботу

14449774_313955008980384_6056006886683930527_n

1 лютого  Центр громадського контролю «Дій!- Тернопіль» у рамках реалізації Методології прозорості та публічності комунальних підприємств надіслав рекомендаційні листи кожному КП міста. У листах були вказані пропозиції щодо покращення роботи підприємства із врахування напрямку  діяльності та особливостей роботи.

Як повідомляє координатор проекту, Максим Макар на разі відповіли на звернення лише Ритуальна служба та Туристично-інформаційний центр:

«Пропозиції стосувались покращення роботи сайту, публікації звіту щодо використання коштів, оприлюднення послуг та тарифів на них, можливостей залишити скаргу чи звернення та відстежувати її хід, розміщення опису факторів ризику,що можуть вплинути на операції та результати діяльності підприємства. Також багато недопрацювань є із підключенням комунальних підприємств до системи моніторингу закупівель DoZorro».

Таким чином, у Тернополі налагоджується робота із комунальними підприємствами. У ході проекту передбачається здійснити повторний моніторинг роботи КП та провести аналіз щодо дієвості наданих рекомендацій та покращення роботи підприємства. Результати дослідження будуть оприлюднені.  З електронною версією Методології дослідження  можна ознайомитись за посиланням.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі

Довідка: Центр громадського контролю «Дій!» - проект чеської організації People in Need за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program». Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність - Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).

Вибір читачів за тиждень

Відео