Віра Олександрович

З керівництва Білецької ОТГ, що під Тернополем, масово звільняються люди (відео, фото)

Основне_сесія

У громаді під Тернополем оригінально відсвяткували річницю створення. Адже 5-та сесія VII скликання Білецької сільської ради відбулася у вівторок, 12 березня.

Фактично депутати зібралися водночас, коли рівно рік тому люди висловилися за формування Білецької ОТГ. Згодом довелося подолати чимало «порогів». Здавалося б, 27 грудня і вибори минули, тепер – лише працюй і розвивай, але – не все складається просто (про проблеми, що виникли у новоствореній громаді, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

[caption id=«attachment_211105» align=«aligncenter» width=«741»]

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC[/caption]

Нагадаємо, у порядку денному було чимало важливих питань. Відеозапис засідання триває понад 4 год. і 40 хв, хоча насправді все проходило складно і депутати на розгляд питань витратили близько 7 годин. Про це у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», написав Юрій Качунь. Він традиційно і виставив відео та власний коментар до подій.

Снимок_Качунь
Снимок_Качунь

Цитуємо його допис: «Із першого погляду, для людини, яка мало або зовсім не розбирається в управлінській діяльності, нібито все добре: щось роблять, щось говорять, за щось голосують... А насправді? Зовсім недобре, коли за 2 місяці роботи сільської ради один за одним за власним бажанням звільняються працівники. Навіть більш як працівники, це – люди, які приклали максимум зусиль для створення громади…»

За словами чоловіка, уже звільнилися: секретар сільської ради, заступник сільського голови із питань діяльності виконавчих органів ради, інспектор із кадрової роботи, начальник відділу загальної та організаційної роботи, фахівець зі зв’язків із громадськістю того ж відділу, завідуючий господарством, виконуюча обов’язки старости у с. Ігровиця. Не продовжили короткострокові угоди юристи, які надавали громаді послуги.

Снимок_Сесія
Снимок_Сесія

«Запис засідання сесії можна переглянути, - продовжує Юрій Качунь. - Дивіться, аналізуйте, робіть висновки. А найголовніше пам'ятайте: все, що не робиться, то - до кращого. І рано чи пізно добро візьме верх, а нам із вами залишається в це добро вірити!».

Прокоментувала вище сказане і Галина Голик (цитуємо її допис): «Я не через голову ОТГ склала повноваження, а з інших причин. Їх є багато. Скажу поки що найважливіше: вороги в моїй громаді останнім часом почали нагло витирати об мене ноги, а люди, які мене поважають і колись підтримували, стали байдужими. От я і вирішила змінити обстановку у своєму житті, поки я ще маю трішки здоров'я. А ворогам, які мене доїдають, готова дати навіть шампанського, щоб вони випили за свою перемогу. Я не маю більше сил їм протистояти та не хочу. А новообраним головам я можу тільки поспівчувати. Я знаю, як важко мені було працювати на початку моєї діяльності. Дякую своєму колективу, що мені допомагав… Підтримка, розуміння і повага надихають на добрі справи. Нехай громада мене вибачить, але в мене вичерпався запас терпіння…».

Снимок_Голик
Снимок_Голик

Що цікаво, на офіційному сайті громади ви зможете знайти лише рішення 3-ї сесії VII скликання і питання, ухвалені на попередніх засіданнях. Навіть із цим, вочевидь, у громаді є проблеми…

Фото із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району» і відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео