Віра Олександрович

Власний торгово-розважальний комплекс планують збудувати у Білій під Тернополем (фото)

Основне

Результат громадського обговорення щодо виділення землі для ведення підприємницької діяльності у Білій під Тернополем уже відомий. Місцеві жителі наразі підтримали інвестора - Петра Патрика.

Нагадаємо, «Терен» висвітлив точки зору обох сторін непростої ситуації, що спричинила нечувані пристрасті у приміському селі. Одна група місцевих жителів активно висловлювалася «проти» змін біля парку і навіть побоювалася, що це сприятиме знищенню відпочинкової зони. Втім, інша «ініціативна група» була протилежної думки про плани інвестора.

Як повідомили у «Фейсбуці», на профілі під назвою «Ініціативні жителі с. Біла», перемогли – другі. Вони зауважили, що Петро Патрик із великим успіхом презентував свій інвестиційний проект, тому його і підтримали «свідомі, грамотні та рішучі мешканці села Біла, які готові слухати, обговорювати та приймати перспективні для села рішення».

Снимок_сторінка
Снимок_сторінка

Цитуємо цей допис: «Рішення прийнято. Громада підтримує інвестора. Далі рішення за депутатами! …Громада прийняла справді новаторські рішення:

1. Інвестуванню у с. Біла – БУТИ!

2. Торгово-розважальному комплексу – БУТИ!

3. Громада підтримує Петра Патрика у створенні ландшафтного парку ім. С. Крушельницької.

4. Парк буде належати громаді! Цей парк буде уособленням сили нашого села і могутності наших жителів, а також те, що ми шануємо один одного і видатних вихідців із нашого села, які прославляють його на всю Україну!».

Отже, наступний крок - звернення Петра Патрика до депутатів сільської ради с. Біла. Адже саме вони мають прийняти остаточне рішення щодо реалізації цього проекту.

«Рішення, яке приймуть депутати, покаже всім нам: чи важлива для них думка громади, чи враховують вони інтереси громади під час прийняття рішень, чи бажають вони справді розвивати і вдосконалювати наше село, а не лише робити про це гучні заяви!» - впевнені «Ініціативні жителі с. Біла». Причому їхню інформація відразу отримала схвальні відгуки.

Снимок_Сердюк
Снимок_Сердюк

До речі, у групі Мешканці с.Біла Тернопільського району результат цих громадських обговорень ніяк не прокоментували. Натомість там нині активно переконують місцевих жителів у необхідності підтримки важливої електронної петиції. Люди вимагають, щоб на сайті Білецької ОТГ їх інформували «про роботу ОТГ, надавали інформацію щодо питань, які виносять на сесію, а також - рішень сесії про розглянуті запити, голосування депутатів» тощо. Наразі активність селян – мізерна. Голосів «за» – надто мало.

Фото зі сторінки «Ініціативні жителі с. Біла»

Вибір читачів за тиждень

Відео