Оксана Бучко

Львів’яни дали поради тернопільським ініціаторам громадських просторів

111

Волонтерські проекти громадських просторів можуть втілюватись у Тернополі. Для цього потрібний детальний аналіз територій та часто самостійний пошук інвесторів. Як це виглядає на практиці розповіла начальник відділу архітектурно-проектних робіт ЛКП «Інститут просторового розвитку» зі Львова Христина Чорноус на святі Озера.

 - Потрібно продумати доцільність проекту та пояснити це жителям, - говорила Христина. – Адже люди можуть не розуміти, для чого на це витрачати бюджетні кошти. І це нормально. Ми облаштовували у Львові сквер із скейтпарком. У результаті час там проводять із дітьми залюбки і взимку.

Реалізація такого громадського простору була на волонтерських засадах. Самостійно ініціатори шукали інвесторів, аби покрити кошти, які не заклали у робочих проектах.

- Проекти можуть мати два варіанти подачі, - додала Христина Чорноус. – Це відкрита – коли журі обирає із 10-ти проектів. А також закриті конкурси, коли подають до3-ох команд. Тоді є більше шансів зробити усе якісно, якщо із 3-ох варіантів виберуть таки ваш проект. А якщо ж ні, то ідею можуть використати пізніше.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео