До Тернополя на відпочинок приїхали діти зі Сходу (фоторепортаж)

DSC_5798

Сьогодні, 19 липня, в Тернопіль прибули діти з прифронтової зони на відпочинок у табір. Організовує вже третій рік поспіль табір «Україна єдина» Христина Феціца. Прибуло близько 30-ти дітей разом із вихователями.

Перебуватимуть гості 14 днів.  Для відпочиваючих запланована яскрава розважальна та пізнавальна програма.

- Приїхали ми з Великої Новосілки – це село міського типу. Привезли діток з різних сіл Донецької області. Зі мною приїхало 5 діток з реабілітаційного центру, - розповідає вихователь реабілітаційного центру Яна Соломаха. – Сподіваємось, що ми тут добре відпочинимо. Хочеться нових вражень, познайомитись з іншими людьми, подивитись, які тут колорити та традиції.

DSC_5762
DSC_5762

Ольга Аніконова вже вдруге супроводжу у табір дітей.

- Христина запропонувала, як і минулого року супроводжувати діток і я згодилась. Минулого року ми також приїздили з дітьми з Донбассу. Багато чого було, дуже насичена програма нас чекала. Майстер-класи, військовий вишкіл, медичний вишкіл, уроки фотографій. І в цьому році ми взяли дітей з Донецької області, з прифронтової зони, з малозабезпечених сімей, з  багатодітних родин, приїхали відпочивати і оздоровити дітей.

DSC_5767
DSC_5767

До табору приїхало 27 дітей, 5 з яких з реабілітаційного центру. Відпочиватимуть на Тернопільщині до 2 серпня.

- «Україна єдина» - так називається наш табір. Вже третій рік поспіль проводимо такі дитячі табори, щоб діти об’єднувались і ділились своїми емоціями, щоб вони розуміли, що завжди мають підтримувати і любити один одного, - ділиться організатор табору, волонтер Христина Феціца. - Немає мовного барєру і розподілу України на Схід та Захід. Діти насправді хочуть приїжджати до нас. Ще перебуваючи в потязі вони чекали приїзду. Ті, що були минулого року, просилися знову поїхати. Усі були задоволені. Ми категорично прийняли рішення, що батьки дітей не сплачують за перебування їх чад у таборі. Співпрацюємо із відділом сім'ї та молоді ТОДА Ігорем Чорним, вони надають самі путівки, а розваги організовуємо ми. Також долучається благодійна організація з Лондона, яка щороку допомагає в оплаті табору. Ми робимо усе, щоб діти добре відпочили в нас та ні в чому не потребувались. Частково програма буде схожа на минулорічну, але багато чого буде нового. Планується екскурсія в Млинки, по Тернополю,  матузковий парк… Сподіваюсь, що діти залишаться під яскравими враженнями від програми.

DSC_5780
DSC_5780

Світлана Прокопова була у таборі і минулого року. Дуже хотіла побувати цьогоріч на Тернопільщині, побачити усіх за ким сумувала довгий час:
- Минулого року було більше дітей з Тернополя. Цього більше дітей зі Сходу і сподіваюсь, що їм так само сподобається як і мені минулого. Дуже несподівано для мене було, коли Христина подзвонила і сказала, що буде організовувати табір і запропонувала поїхати. Думаю, що цього року буде щось дуже яскраве і захоплююче і ми проведемо цей час під незабутніми враженнями!

DSC_5773
DSC_5773

DSC_5757
DSC_5757

DSC_5765
DSC_5765

DSC_5790
DSC_5790

DSC_5793
DSC_5793

DSC_5797
DSC_5797

DSC_5803
DSC_5803

DSC_5805
DSC_5805

DSC_5810
DSC_5810

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео