Орест Сарматський

Експорт «органіки» втричі перевищує внутрішнє споживання (Агроновини)

3001 (Copy)

Експорт вітчизняної органічної продукції в грошовому еквіваленті становить € 99 млн, що втричі більше внутрішнього споживчого ринку – € 29,4 млн.

Про це розповіла заступник міністра агрополітики України Олена Ковальова під час обговорення нових норм щодо обігу та маркування органічної продукції, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Ми розширюємо коло учасників органічного ринку, залучаючи не тільки виробників, технологів та контролерів, але й тих, хто безпосередньо реалізує продукцію й забезпечує її фактичну поставку до споживача. Наше спільне завдання забезпечити впевненість споживача в тому, що продукція, за яку він сплачує, є якісною й безпечною, вона дійсно є сертифікованою й органічною, зазначила Олена Ковальова.

Водночас керівник проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики» Джон Міллнз додав, що українську органічну продукцію слід популяризувати та експортувати на всесвітній міжнародний органічний ринок, який постійно розширюється.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа підкреслив важливість донесення інформації щодо нових законодавчих змін до суб’єктів ринку, щоб у серпні вже всі були готові виконувати нові вимоги відповідно до введених у дію законів.

Нагадаємо, 2 серпня набуває чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

3002
3002

В Україні подешевшали морква та буряк

Основною причиною зниження цін на коренеплоди є сезонне збільшення пропозиції на ринку України. На поточному тижні на ринку коренеплодів в Україні спостерігалося зниження цін. Повідомляє EastFruit. 

За висновками експертів, основною причиною зниження цін на коренеплоди є сезонне збільшення пропозиції на ринку. Також тиск на ціни надавав досить низький попит на продукцію. У сформованих умовах продавці в надії на активізацію темпів збуту змушені були знизити відпускні ціни.

Так, на кінець минулого тижня український столовий буряк виробники продавали за ціною 3-6 грн/кг ($0,12-0,23/кг), що в середньому на 19% дешевше, ніж минулого тижня.

Тим часом, ціна на моркву за тиждень впала в середньому на 20%, і на кінець минулого тижня вона коштувала 6-8 грн/кг ($0,23-0,31/кг).

Варто відзначити, що в середині липня роком раніше буряк в Україні відвантажували в середньому на 20% дешевше, ніж сьогодні, а ціна на моркву в Україні на даний момент в середньому на 47% нижче, ніж в аналогічний період минулого року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео