Легкоатлети з Тернопільщини призери чемпіонату України

panasiuk-300-1

Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та чемпіонат України з бігу на 10 тисяч метрів серед дорослих, молоді та юніорів провели у Луцьку, на місцевому стадіоні «Авангард».

 Серед учасників команди Тернопільської області, яка відстоювала спортивну честь нашого краю на цьому турнірі, срібну медаль здобув у метанні диску Іван Панасюк. Показавши результат майстра спорту 53.03 м, спортсмен посів друге місце (обласна ШВСМ, тренер Василь Яковів). Зі ще одним «майстрівським» результатом виступив у стрибках в довжину Сергій Крук (обласна ШВСМ, ТНЕУ, тренер Михайло Васірук). Подолавши позначку 7.70 м, атлет виборов бронзову нагороду.

Щодо інших результатів тернополян, то Дмитро Чорнота у потрійному стрибку (результат 15.20) зайняв четверте місце (тренер Євген Кармелюк). Шостим у метанні диску з результатом 45.81 м був Олександр Шилівський (ОДЮСШ із літніх видів спорту, тренер Іван Панасюк, ТНПУ ім. В. Гнатюка). Восьмі місця посіли Христина Стефанишина в стрибках у висоту з результатом 175 см (обласна ШВСМ, ТНЕУ, тренер Євген Кармелюк) та Руслан Даньків у бігу на 1500 м (ФСТ «Динамо», тренер Ольга Стефанишина).

Загалом, за підсумками чемпіонату України-2019 тернопільська збірна, набравши 340 очок, зайняла 13 місце серед 25 команд областей України та міста Києва (перемогу в командному заліку здобула збірна Київської області, другими стали представники столиці, третіми – Дніпропетровщини).

Додамо, що паралельно із «дорослим» легкоатлетичним чемпіонатом, Луцьк приймав також і командний чемпіонат України з бігу на 10 тисяч метрів серед дорослих, молоді та юніорів. Срібну медаль серед молоді віком до 23-х років здобула на цьому турнірі тернопільська легкоатлетка Христина Паньків (обласна ДЮСШ, тренер Ольга Стефанишина). Спортсменка показала результат 41.02,75. До речі, із цим показником Христина стала шостою у змаганнях серед жінок, пише Тернопільська ОДА управління фізичної культури та спорту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео