11 Серпня 2020, Вівторок


Погода
Погода у Тернополі 12 серпня

Відео
Гранати, порох і набої знайшли у місцевого жителя на Тернопільщині 

Тернопільські водолази шукають у Дністрі потопельника 

Безробітний рецидивіст скоїв черговий злочин на залізничному вокзалі Тернополя

Батьків тернопільських школярів вже попередили про можливу небезпеку

На Тернопільщині автівка скотилась по схилу: є жертви

Відео
Сергій Притула балотується на посаду мера Києва (відео)

Фотофакт
Тернопільські «Красуні дня»

Особи без громадянства зможуть отримати безоплатну правову допомогу в Тернополі

Уся Тернопільщина майже 6 годин спостерігала за сварками, дискусіями і політичним піаром (фото)

У Тернополі помер видатний науковець

Прогулянки Тернополем. Коли кам’яниця — трохи замок (фото)

«Ми хочемо тренувати за кордоном, проте наразі перспектив немає», – Олена Підгрушна

Це цікаво
Тернопіль 60-70 на роботах Євгена Удіна (фото)

Відео
Через зливу затопило центр Тернополя (відео)

На Тернопільщині є храм, який понад століття тому привезли з сусідньої області (фото)

COVID-19 вразив три організованих колективи на Тернопільщині

Відео
У Тернополі теплотяг наїхав на чоловіка: патрульні його врятували (відео)

Серед 200 кращих громад України – три з Тернопільщини

Чортківський центр зайнятості змінює умови роботи

На Тернопільщині рятувальники не змогли загасити пожежу через місцевого жителя (відео) 

«Змінювати розрахункову карту вже не обов’язково», – представники відомого банку розповіли про усунення проблеми

На Закарпатті розпочався сезон збору гірської чорниці: названо ціни (Агроновини)

Тернопільщина: Володимир Труш спершу ігнорував засідання обласної ради, де критикували його роботу (фото)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Антика  містечок (фоторепортаж)

У Тернополі комунальники очищають фонтани

Два дитячих будинки Чорткова отримали по 40 тис. грн допомоги (фото)

Троє жителів Тернопільщини стали жертвами шахраїв

У Тернополі на Злуки оновили прибудинкову територію (фото)

Відео
У «Церкві без Стін» виступили тернопільські військові та капелани (фото, відео)

На Тернопільщині в трьох районах горіли господарські будівлі

Відео
На Тернопільщині ізолюють новий осередок спалаху COVID-19 (фото)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Рідкісні знахідки (фоторепортаж)

На Тернопільщині знайшли майже 40 вибухонебезпечних предметів

На честь педагога на Тернопільщині відкрили меморіал (фото)

Теребовлянська футбольна команда залишилась без півзахисника

На Тернопільщині за останню добу зафіксували 50 хворих на коронавірус

На Чортківщині та Кременеччині горіли автомобілі

Тернополяни можуть допомогти зібратись до школи дітям, чиї батьки опинились в складних життєвих ситуаціях

Фотофакт
У мережі показали столітні світлини селища на Бучаччині (фотофакт)

Фоторепортаж
На вулиці Київській оновили зупинку (фоторепортаж)

Завдяки небайдужим мешканцям на Тернопільщині буде краща дорога (фото)

Це цікаво
11 серпня в історії Тернопільщини

10 Серпня 2020, Понеділок


Погода
Погода у Тернополі 11 серпня

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Екзотичні двері (фото)

Відео
Олександр Смик: «Нам потрібно зберегти сталий курс для Тернополя» (відео)

Загадкові світлини часів Першої світової війни оприлюднив історик з  Тернопільщини

«Безпечне літо-2020»: жителям Чортківщини нагадують, як захистити дітей на канікулах

Відео
Жителі Підволочиська можуть подавати електронні петиції (відео)

На Тернопільщині відкрили сезон полювання на пернатих

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Тернопільським школярам нагадують, що безкоштовний проїзд діє не у всіх маршрутках

Новорічна бізнес-ідея — фермер вирощує кольорові ялинки (Агроновини)

Ялинкова ферма Wyckoff’s Christmas Tree Farm розташована у штаті Нью-Джерсі на площі 26,3 га. Тут ялинки вирощуються з 1958 року у різних кольорах: можна вибрати рожеві, фіолетові, сині, голубі, бірюзові, пурпурні, білі, помаранчеві і навіть чорні дерева.

Про цікаву бізнес-ідею американського фермера розповідає  wfmz.com.

Дерева обприскують латексної фарбою Kirk Specialty Colorant для отримання потрібного відтінку. Власник ферми, Джон Уайкофф, запевняє, що фарба нешкідлива і спеціально розроблена для різдвяних ялинок. Однак існують чинники, такі як вітер, температура, спосіб застосування і розмір дерева, які можуть вплинути на якість покриття.

Коштує це задоволення недешево – метрова ялинка обійдеться близько $36. Також доведеться сплатити податок за вирубку дерева. Співробітники ферми видадуть покупцю ручну пилку і він зможе сам обрати свою ялинку, спиляти її і привезти додому.

Хоча на сімейній фермі до кожного різдвяного сезону вирощують кілька тисяч дерев п’яти різних видів (ялиця Дугласа, блакитна ялина, ялиця конколор, ялиця Фрейзера і сосна Веймута), але прославилася вона саме своїми різнокольоровими різдвяними ялинками.

Перспективна ніша – українці заробляють на в’ялених томатах

Підприємці з Херсонщини у 2015 році вирішили виготовляти українські в’ялені помідори. Зараз підприємство переробляє десятки тон томатів на рік, створює продукт із різними смаками і співпрацює з великими торговельними мережами України. Про історію та сьогодення підприємтсва розповідає shotam.info.

Андрій Бігленко та Дмитро Моцак вперше скуштували в’ялені томати за кордоном, а коли не знайшли відповідного продукту на Батьківщині, зрозуміли, що можуть зайняти ще порожню нішу.

– Іноземні в’ялені помідори на смак були всі однакові, бо до них додають оцет, стабілізатори, барвники, підсилювачі смаку. Це псує смак. А помідори, коли в’яляться, на смак стають такими, що ні з чим не можна порівняти. Ми подумали, що це може бути нашою фішкою. Навіть ті, хто почав після нас виготовляти такий продукт, не створили подібного, – розповідає Андрій Бігленко.

Щоб зробити 1 баночку в’ялених помідорів (300 мл) – потрібно від 1 до 2 кілограмів свіжих, зазначають виробники нішевого продукту. Щоб зробити крафтове виробництво, потрібно 1,5-2 т в’ялених помідорів на рік, а для цього потрібно переробити десятки тонн свіжих томатів. Баночка «Українських в’ялених помідорів», у якій 275 грам продукту, коштує 100 гривень.

– Ми вигадали і створюємо п’ять смаків помідорів і три види паштет-соусу із в’яленими помідорами (гострий та лагідний). Наш продукт повністю натуральний, ми не використовуємо жодних стабілізаторів і консервантів, навіть оцет не використовуємо. Тільки помідори, спеції, сіль, часник, олія.

Ми досі єдині, хто пропонує таку лінійку смаків. У нас така кількість спецій, якої достатньо, щоб зробити смак продукту виразнішим. Наприклад, ми виготовляємо «Класичний смак», у який додаємо базилік, орегано, часник і соняшникову та оливкову олії. Також робимо «Пікантний смак», «Оригінальний», «Пекучі помідори» та інші», – описує особливості виробництва Андрій Бігленко.

Сушка томатів на сонці, як це роблять в Італії, в українських умовах виявилась неможливою, розповідають підприємці, тому довелось вкладатись у придбання обладнання, яке дегідратує томати.

– Ми працювали з мережею ресторанів Salateira, Il Molino, Okko. Для деяких з них ми навіть розробили спеціальну рецептуру. Зараз розповсюджуємо через магазини типу «Корисна крамниця», «Лавка традицій», магазини для веганів і вегетаріанців. Домовляємося з «Сільпо», «Ашаном», – ділиться досягненнями Дмитро Моцак.

Але для співпраці з великими ритейлерами на ринку, необхідні вільні оборотні кошти, зазначають виробники. Оцінюють суму не менш як в пів мільйона гривень, а також потрібні значно більші об’єми виробництва, над чим і працюють підприємці зараз.

Фото з відкритих джерел

136

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора