21 Січня 2020, Вівторок


Фоторепортаж Погода
До Тернополя повернеться зима

Тернополян запрошують наліпити варенків для захисників (фото)

Терміново
У Тернополі завтра у майже 170 будинках, можливо, буде холодно

Відео
Тернопільщина: якби відразу не забили тривогу, трагедія в Угринові мала б гірші наслідки (відео)

На Тернопільщині – новий-старий керівник

Тернопільщину, ймовірно, поділять на 61 громаду

Місто на Тернопільщині серйозно взялося за свою безпеку

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Тернополяни можуть стати адвокатами для надання безоплатної правової допомоги

Соняхи, кола, листки, фестони на тернопільських підвіконних тахлях (фото)

Анонс
Форум «Молодь Offline» відбудеться у Тернополі

Поголів’я корів скоротилось на 5% – Держстат (Агроновини)

Над чим працює муніципальна варта Чорткова?

Анонс
Інклюзія по-мистецьки: у Тернополі читатимуть вірші жестовою мовою

Завтра у Тернополі буде ускладнений рух транспорту

Відео
Єдиний активний вулкан України, аналогів якому немає в усьому світі: куди тернополянам відправитися на вихідні (фото, відео)

Відео
Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол: «Нікуди той злочинець від нас не дінеться» (відео) 

Cтарші бійці передали досвід тернопільській молоді (фото)

Відео Фоторепортаж
У Кременці відбулися громадські слухання з емоціями та сльозами на очах (фото, відео)

У мережі оприлюднили статистику захворюваності на грип та ГРВІ у Тернопільській області

Терміново
Посадовця з Тернопільщини спіймали на гарячому

Чортків’янка Соломія Федорейко отримуватиме стипендію президента України

Фотофакт
Тернополянам у ліфті роздають хороший настрій (фотофакт)

Фотофакт
У Збаражі поблизу заправки знайшли бойову гранату (фотофакт)

У Тернопільській університетській лікарні отримали єдиний в області апарат

Відійшов у вічність викладач Технічного коледжу Микола Скоренький

У Тернополі завершили реконструкцію привокзальної площі

Кількість хворих зростає: у Чорткові школи закрили на карантин

Відео
Фестивалем колядок завершили різдвяне святкування на Тернопільщині (відео)

Фоторепортаж
Прямокутники, ромби, трикутники давніх тернопільських дверей (фоторепортаж)

У жителя Чортківщини виявили незаконний арсенал вибухівки (фото)

Фотофакт
На Лановеччині ремонтують важливу для міста техніку (фотофакт)

Учні Заводської школи мистецтв стали переможцями Всеукраїнського конкурсу (фото)

На Тернопільщині масово незаконно вирубують дерева

Тернопільське озеро показали у всій красі (фото)

Робітнича сфера: кому найбільше платять — дослідження

Фотофакт
На Тернопільщині перехожі змушені виходити на проїжджу частину через горе-водіїв (фотофакт)

Тернопільщина: вже віддали майже 718 мільйонів і винні ще 100

Тернопільський національний педагогічний університет – другий в рейтингу найкращих після столичного вишу

На Тернопільщині незаконно придбали 7 земельних ділянок вартістю 15,4 мільйона

Відео
У Тернополі водій таксі протаранив чуже авто і зник з місця пригоди (відео)

На Чортківщині скасували заходи до Дня Соборності через епідемію грипу

Відео
Один із благодійних фондів Тернопільщини відновив свою роботу (відео)

Це цікаво
21 січня в історії Тернопільщини

20 Січня 2020, Понеділок


Погода
Якщо 21 січня видасться ясним, то слід чекати засушливого літа

На Лановеччині незаконно вирубали майже 70 дерев (фото)

Відео
Жителів Тернопільщини на кримінал здебільшого штовхає горілка (відео)

На полицях тернопільських супермаркетів з’являться екопакети для сміття 

Відео
Розслідування загибелі іноземної студентки у Тернополі контролюють у Центральному апараті Національної поліції (відео, фото)

Погода
На Тернопіллі чекають погіршення погодних умов

Фотофакт
Тернопільські «Красуні дня»

Анонс
Тернополяни ще можуть насолодитись останніми днями у «Файному зимовому містечку»

Новорічна бізнес-ідея — фермер вирощує кольорові ялинки (Агроновини)

Ялинкова ферма Wyckoff’s Christmas Tree Farm розташована у штаті Нью-Джерсі на площі 26,3 га. Тут ялинки вирощуються з 1958 року у різних кольорах: можна вибрати рожеві, фіолетові, сині, голубі, бірюзові, пурпурні, білі, помаранчеві і навіть чорні дерева.

Про цікаву бізнес-ідею американського фермера розповідає  wfmz.com.

Дерева обприскують латексної фарбою Kirk Specialty Colorant для отримання потрібного відтінку. Власник ферми, Джон Уайкофф, запевняє, що фарба нешкідлива і спеціально розроблена для різдвяних ялинок. Однак існують чинники, такі як вітер, температура, спосіб застосування і розмір дерева, які можуть вплинути на якість покриття.

Коштує це задоволення недешево – метрова ялинка обійдеться близько $36. Також доведеться сплатити податок за вирубку дерева. Співробітники ферми видадуть покупцю ручну пилку і він зможе сам обрати свою ялинку, спиляти її і привезти додому.

Хоча на сімейній фермі до кожного різдвяного сезону вирощують кілька тисяч дерев п’яти різних видів (ялиця Дугласа, блакитна ялина, ялиця конколор, ялиця Фрейзера і сосна Веймута), але прославилася вона саме своїми різнокольоровими різдвяними ялинками.

Перспективна ніша – українці заробляють на в’ялених томатах

Підприємці з Херсонщини у 2015 році вирішили виготовляти українські в’ялені помідори. Зараз підприємство переробляє десятки тон томатів на рік, створює продукт із різними смаками і співпрацює з великими торговельними мережами України. Про історію та сьогодення підприємтсва розповідає shotam.info.

Андрій Бігленко та Дмитро Моцак вперше скуштували в’ялені томати за кордоном, а коли не знайшли відповідного продукту на Батьківщині, зрозуміли, що можуть зайняти ще порожню нішу.

– Іноземні в’ялені помідори на смак були всі однакові, бо до них додають оцет, стабілізатори, барвники, підсилювачі смаку. Це псує смак. А помідори, коли в’яляться, на смак стають такими, що ні з чим не можна порівняти. Ми подумали, що це може бути нашою фішкою. Навіть ті, хто почав після нас виготовляти такий продукт, не створили подібного, – розповідає Андрій Бігленко.

Щоб зробити 1 баночку в’ялених помідорів (300 мл) – потрібно від 1 до 2 кілограмів свіжих, зазначають виробники нішевого продукту. Щоб зробити крафтове виробництво, потрібно 1,5-2 т в’ялених помідорів на рік, а для цього потрібно переробити десятки тонн свіжих томатів. Баночка «Українських в’ялених помідорів», у якій 275 грам продукту, коштує 100 гривень.

– Ми вигадали і створюємо п’ять смаків помідорів і три види паштет-соусу із в’яленими помідорами (гострий та лагідний). Наш продукт повністю натуральний, ми не використовуємо жодних стабілізаторів і консервантів, навіть оцет не використовуємо. Тільки помідори, спеції, сіль, часник, олія.

Ми досі єдині, хто пропонує таку лінійку смаків. У нас така кількість спецій, якої достатньо, щоб зробити смак продукту виразнішим. Наприклад, ми виготовляємо «Класичний смак», у який додаємо базилік, орегано, часник і соняшникову та оливкову олії. Також робимо «Пікантний смак», «Оригінальний», «Пекучі помідори» та інші», – описує особливості виробництва Андрій Бігленко.

Сушка томатів на сонці, як це роблять в Італії, в українських умовах виявилась неможливою, розповідають підприємці, тому довелось вкладатись у придбання обладнання, яке дегідратує томати.

– Ми працювали з мережею ресторанів Salateira, Il Molino, Okko. Для деяких з них ми навіть розробили спеціальну рецептуру. Зараз розповсюджуємо через магазини типу «Корисна крамниця», «Лавка традицій», магазини для веганів і вегетаріанців. Домовляємося з «Сільпо», «Ашаном», – ділиться досягненнями Дмитро Моцак.

Але для співпраці з великими ритейлерами на ринку, необхідні вільні оборотні кошти, зазначають виробники. Оцінюють суму не менш як в пів мільйона гривень, а також потрібні значно більші об’єми виробництва, над чим і працюють підприємці зараз.

Фото з відкритих джерел

106

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора