Оксана Бучко

На Тернопільщині через хабар судитимуть посадовця

d3b20a8cc15441bf1ea9072c728d8018ff31ca6d

Неправомірну вигоду у розмірі 16 тис. грн вимагав у підприємця начальник відділу держпідприємства. У ході розслідування встановили, що хабар вимагалось за сприяння у перемозі у конкурсі на право оренди та подальше укладення з ним договору оренди гідротехнічних споруд ставу, розташованого у Бережанському районі. Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно цього посадовця.

Посадовець запропонував підприємцеві перерахувати на його банківський рахунок 3000 грн, а згодом 13 000 грн, надіславши номер рахунка телефонним повідомленням. Після здійснення грошових переказів правоохоронці задокументували факт отримання неправомірної вигоди посадовцем, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Завершили розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднане із вимаганням).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео