Віра Олександрович

На Тернопільщині розібралися із землею Петриківського геріатричного пансіонату і аптекою №78 (фото, відео)

Низка господарських питань була у порядку денному сесії Тернопільської облради 17 грудня. Більшість із них депутати ухвалили без обговорення і дискусій. 

Нагадаємо, 5-те засідання 12-ї сесії скликали на вимогу уповноважених представників депутатських фракцій. Серед питань порядку денного було чимало пунктів, пов’язаних із господаркою краю. Насамперед депутати без обговорення і дискусій ухвалили рішення про внесення змін до обласного бюджету – 35 «за».

Принагідно перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний нагадав колегам, що нині перед ними постає серйозне завдання – розібратися у кошторисі на 2020 рік. Мовляв, якщо там цифри «намалювали» не такі, які потрібні для забезпечення всіх потреб Тернопілля, то голосувати за такий документ ніхто не буде.

Депутати1
Депутати1

Також без дискусій депутати ухвалили рішення, що стосувалося комунального підприємства обласної ради «Тернопільська обласна аптека №78». Вніс його до порядку денного керівник фракції ВО «Батьківщина» Михайло пінь. Потрібні 33 голоси «за» у залі зібрали не відразу, навіть очільнику краю Віктору Овчаруку довелося втрутитися і нагадати колегам про важливість цього рішення. Нагадаємо, йдеться про медичний заклад, за приміщення якого давно триває «війна» між обласною і міською радами. Причому в апеляційному суді у всіх претензіях міській владі вже відмовили, але вона подала касаційну скаргу.

Після цього депутати нарешті затвердили «Стратегію розвитку Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання на 2019-2024 роки», а також розпорядження голови Тернопільської обласної ради у міжсесійний (пленарний) період. Ці питання вже давно чекали на ухвалення, але їх щоразу переносили із засідання на засідання.

Депутати2
Депутати2

Окрім того, на засіданні 35 голосами «за» підтримали клопотання про нагородження грамотою Верховної Ради Віктора Литвинчука - директора Тернопільського відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування». Депутати вирішили, що чоловіка варто відзначити за сумлінну самовіддану працю, високий професіоналізм, організаторські здібності, активну громадянську діяльність, значний особистий внесок у розвиток органів місцевого самоврядування.

- Ця структура вже не працює, але вона дуже багато зробила для наших громад за період впровадження децентралізації, - наголошує пан Овчарук. – Варто за це подякувати.

Депутати3
Депутати3

Прийняли депутати і рішення про «Питання земельної ділянки на праві постійного користування Петриківського обласного геріатричного пансіонату». У документі йдеться (цитуємо): «Вважати припиненим право постійного користування Петриківського обласного геріатричного пансіонату земельною ділянкою на вул. Зеленій у с. Петриків Тернопільського району, площею 2,3837 га (кадастровий номер 6125286700:02:001:3113), для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги». Тепер за цим закладом залишили площу лише 1,9976 га (кадастровий номер 6125286700:02:001:6743).

Депутати4
Депутати4

До речі, очільник обласної ради Віктор Овчарук закрив сесію о 14.15, відразу оголосивши дату проведення 6-го виїзного засідання. Коли відбудеться наступне, тобто 7-ме – поки що не відомо. Проте бюджетну сесію депутати мусять провести ще до кінця цього року. Адже обласна держадміністрація 16 грудня подала проект бюджету-2020. Зокрема, у поданому документі йдеться (цитуємо): «Прогноз власних доходів обласного бюджету (без урахування трансфертів) становить 732,5 млн грн». Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства і регламенту ради, проект кошторису тепер треба розглянути на засіданнях постійних комісій і винести на розгляд сесії.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео