Оксана Бучко

Тернополяни співчувають сім’ям 11-ти загиблих у авіакатастрофі українців

82310938_1059805091063265_3567264901070061568_o

Авіакатастрофа в Ірані забрала життя 11 українців. Трапилось це сьогодні, 8-го січня, коли при виконанні рейсу PS752 за маршрутом Тегеран – Київ літак авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» зник з радарів через декілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана. За попередніми даними, на борту літака було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі загинули.

- Це трагедія і чиясь непоправна втрата, - пише тернополянин Ігор Кулик. - Співчуваю, адже в кожного з них були плани сьогодні.

Telegram-канал Baza опублікував список загиблих українців, пише thebabel.com.ua.

1) Сергій Хоменко

2) Катерина Статник

3) Марина Микитюк

4) Валерія Овчарук

5) Володимир Гапоненко

6) Сологуб Юлія

7) Ольга Кобюк

8) Олена Малахова

9) Олексій Наумкіна

10) Ігор Матків

11) Денис Лихно

Також на борту були громадяни Ірану, Канади, Німеччині, Британії, Швеції, Афганістану, повідомляє Twitter-акаунт Aviation Newsroom.

Офіційний представник аеропорту Тегерану заявив, що літак розбився через займання двигуна. У свою чергу технічний директор МАУ  заявив, що «перевірку літак проходив 6 січня, від екіпажу ні по прильоту в Тегеран, ні перед вильотом ніяких зауважень не було. Також в МАУ запевнили, що перед падінням літак набрав висоту 2 400 метрів. Враховуючи досвід екіпажу, помилка мінімальна.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського при РНБО України створений оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою в Ірані літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». До складу оперативного штабу увійшли Прем’єр-міністр України, Міністр закордонних справ України, Міністр оборони України, Голова Служби безпеки України, Міністр внутрішніх справ України, Голова Служби зовнішньої розвідки України, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Керівництво оперативним штабом за дорученням Президента України здійснює Секретар РНБО України Олексій Данилов.

Фото з соцмережі

Вибір читачів за тиждень

Відео