Дарія Шевченко

Тернопільські батьки отримуватимуть штрафи, якщо їхнє чадо перебуватиме надворі у вечірній час без супроводу дорослих

2218

Днями у законодавстві України ввели нові зміни, що стосуються батьківського піклування. Зокрема, відтепер за перебування дітей на вулиці у вечірній час без супроводу дорослих батьки можуть отримати штраф.

– Стаття 180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Згідно зі статтею 255 КпАП, протоколи про порушення статті 1801 КпАП вправі складати органи внутрішніх справ. Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (стаття 221 КпАП). Посадових осіб підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн до 850 гривень). За повторне порушення протягом року – від 850 до 1700 гривень, –йдеться у дописі.

Діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 можуть перебувати у розважальних закладах, закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи законного представника дитини. Працівники закладів повинні слідкувати за порядком та не допускати перебування дітей у вечірній час без супроводу батьків. Також їм дозволяється вимагати документи, що підтверджують досягнення 16-річного віку тієї чи іншої особи.

Варто пам’ятати, що у разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях у вечірній час, а саме з 22:00- 6:00, батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео