Орест Сарматський

На Тернопільщині «чорні лісоруби» ночами безшумно ріжуть дерева (фото)

Заставка06 (Copy)

Чорні лісоруби добралися до лісових масивів державного підприємства «Бучацький лісгосп». Принадою для них став квартал 52 виділ 23 Дорогичівського лісництва, повідомляє пресслужба обласного управління лісового та мисливського господарства із посиланням на повідомлення Бучацького лісгоспу.

- Працюють вони виключно в нічний час. Оснащення в них відповідає рівню 21 століття. Про це свідчить численні факти обдертої кори на рівні від 1 до 2м та сліди підключення приладів для виявлення якості деревини. Зрізування дерев проводиться акумуляторними пилами без шуму оригінальним способом з великою висотою пенька без традиційного підпилу з м’якою посадкою стовбура. Колоди відрізаються малої довжини орієнтовно 1.2м  з послідовним відрізанням до крони і тому немає шуму падаючого дерева. В подальшому колоди за допомогою спеціальних пристроїв завантажуються на низьку тентовану платформу, - йдеться у повідомленні.

img-2202-7a (Copy)
img-2202-7a (Copy)

Також повідомляється, що шлях заїзду платформи обстежуються металошукачами, про що свідчать викопані металеві предмети. Сліди свідчать про перебування на місці вчинення порубки багатьох осіб. Поширені чутки про наявність в «чорних лісорубів» зброї та приладів нічного бачення.

img-2200-e9 (Copy)
img-2200-e9 (Copy)

Державна лісова охорона проводить регулярні рейди з залученням працівників правоохоронних органів.

Працівники лісового господарства просять небайдужих людей надавати інформацію про перебування поблизу населених пунктів підозрілих осіб та автомобілів з реєстрацією в інших областях, які могли перевозити незаконно зрубану деревину.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео