Орест Сарматський

Чиновник Державіаслужби, який має частину квартири на Тернопільщині, отримав від брата кругленьку суму

360374 (Copy)

Заступник Голови Державної авіаційної служби України Ігор Зелінський задекларував 600 000 гривень позики.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника, повідомляє Антикор.

- 20 лютого Зелінський задекларував 600 000 гривень позики, отриманої від фізичної особи – Зелінського Романа Леонідовича. Вочевидь, йдеться про брата чиновника, адже у них спільні прізвища та по батькові. Як на чиновника такого високого рівня, у Зелінського досить “скромна” декларація. Буквально три дні тому він подав виправлену щорічну декларацію за 2019 рік. Виходячи з даних у ній, Зелінський володіє частиною квартири у Бережанах Тернопільської області. Прописаний чиновник у квартирі в Харкові, а фактично мешкає у кімнаті на 20 “квадратів” у столиці, яка належить ПАТ «НТК» «ЕЛЕКТРОНПРИЛАД», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за минулий рік Зелінський декларує 873 тисячі 798 гривень зарплати в Державній авіаційній службі України та 25 тисяч 294 гривні процентів від Бережанської кредитної спілки «Взаємодопомога».

Чиновник тримає готівкою 40 тисяч 500 доларів США, 580 євро та 87 тисяч гривень. Декларує внески до кредитних спілок та інших небанківських фінансових установ у розмірі 216 тисяч 331 гривня.

Також у публікації наголошується, що подарунки та позики від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати «чорні» прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео