У Чорткові запрацювало соціальне таксі: хто та як ним може скористатись

DSC_1202

У територіальному центрі соціального обслуговування при Чортківській міській раді офіційно запрацювала служба перевезення людей на візках, так зване соціальне таксі. Люди з інвалідністю абсолютно безкоштовно зможуть потрапити до лікарні чи будь-якої іншої потрібної установи. Хто ним може скористатись, які документи для цього потрібні і як власне замовити послугу – читайте далі. 

Транспортні соціальні послуги безкоштовно надаватимуться особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні спеціально обладнаних автомобілів. 

DSC_1207
DSC_1207

DSC_1206
DSC_1206

Для отримання соціальної послуги з перевезення потрібно зареєструватись у диспетчера територіального центру (м. Чортків, вул. Сонячна, 7) та надати наступні документи:

  • письмову заяву про необхідність отримання послуги;
  • копію документа, що посвідчує особу;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • копію довідки або посвідчення про встановлення групи інвалідності (за наявності);
  • медичний висновок про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі (потребу в транспортному перевезенні спеціалізованими автомобілями). 

П документів потрібно подати лише один раз перед першим замовленням послуги для створення особової справи. Всі наступні замовлення послуги відбуватимуться безпосередньо через телефонний дзвінок. 

Соціальне таксі треба замовляти за телефонами: 2-17-03 або 068-33-505-70, вказавши потрібну дату та час, власну адресу, а також адресу, куди потрібно їхати. Рекомендовано замовляти послугу хоча би за добу запланованої поїздки.  

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео