Віра Олександрович

Депутати на Тернопільщині будуть думати, як захистити краян від коронавірусу

Уже 14-та сесія Тернопільської обласної ради відбудеться сьогодні, 5 березня. У приміщенні конференцзали, що на вулиці Грушевського, 8, депутатів чекатимуть о 10 годині.

Про це йшлося у розпорядженні голови обласної ради Віктора Овчарука. Він підписав цей документ, враховуючи пропозицію, внесену на засіданні президії у понеділок, 2 березня.

До слова, ускладнення на засіданні можуть виникнути лише в тому разі, якщо чиновники обласної держадміністрації (ОДА) не внесуть очікуване подання щодо змін до обласного бюджету на 2020 рік.

- Нам треба виділити кошти на підготовку до боротьби із коронавірусом, адже гроші із резервного фонду ми не встигнемо реалізувати, - каже Віктор Овчарук. – Ми як депутатський корпус це питання мусимо вирішити. Виконавча влада, ви ж бачите, не може дати раду самій собі. Президія фактично потрібна була для того, щоб провести термінову сесію.

Отже, на розгляд депутатів наразі запропонували одне питання: «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік (у частині виділення коштів на придбання індивідуальних засобів захисту для медичних працівників і медичного обладнання, необхідних для роботи в умовах загрози появи коронавірусу COVID-19 у Тернопільській області)». На засідання запросили: керівників правоохоронних органів краю; народних депутатів України, обраних від нашої області; голів районних рад, журналістів тощо. Очікується чимало виступів. Політики, зокрема, хочуть заслухати актуальну інформацію від різних фахівців.

Кореспондент «Терену» перебуває у залі засідань. Докладно про роботу депутатів під час першого засідання 14-ї сесії читайте згодом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео