Дарія Шевченко

Гаївський міст у Тернополі буде перекритий майже пів року

1-Мерія-Тернополя-продовжує-самотужки-рятувати-Гаївський-міст-загальноукраїнського-значення

З 21 березня до 1 вересня Гаївський міст у Тернополі буде повністю перекритий у зв’язку із ремонтними роботами. Для водіїв знайшли альтернативу – півроку вони користуватимуться тимчасовий проїздом від вул. Довженка до вул. Гайова. Заступник міського голови пояснив рішення.

– Ситуація є складною, оскільки під шляхопроводом проходить залізнична колія (міжнародно-транспортний коридор сполученням Берлін-Львів-Київ). Даний шляхопровід небезпечний, тому ми не можемо допустити виникнення техногенних ситуацій. А ризик збільшується з кожним днем.  Оскільки погодні умови сприяють проведенню основних ремонтних робіт на мості, ми зможемо приступити до виконання робіт з 21 березня, – сказав Владислав Стемковський.

Як зазначив директор ТОВ «Тернопільмостобуд» Юрій Левкович, на сьогодні вже демонтовано одну з частин шляхопроводу, а також проведено переключення водопровідних мереж,  перенесено кабельні лінії,  мережі водопостачання та газопостачання. Також вже влаштовано половину основної будови шляхопроводу, йдеться на сайті міськради.

gaivskiy-mist-ternopil-16-03-2020
gaivskiy-mist-ternopil-16-03-2020

gaivskiy-mist-shema-2-16-03-2020
gaivskiy-mist-shema-2-16-03-2020

Крім того, підрядники розпочали облаштовувати тимчасовий проїзд, який буде використовуватися під час перекриття Гаївського мосту, щоб не створювати дискомфорту водіям, пише komun.te.ua.

Детальнішу інформацію читайте на «Терені» згодом. 

Фото ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео