Скільки тернополян втратили роботу та спрощена процедура реєстрації у центрі зайнятості – які сюрпризи приніс карантин

3-17

Жителі Тернопільщини, які втратили роботу, можуть звернутись в регіональні центри зайнятості (ЦЗ) та отримати статус безробітного і виплату допомоги уже з першого дня. Ця процедура поширюється лише на період карантину, під час якого у регіоні залишились без роботи майже 1 800 людей. Окрім того, нині не потрібно персонально приходити у місцеві ЦЗ, адже реєстрацію можна здійнити онлайн.

Як розповіли «Терену» в Тернопільському обласному центру зайнятості за період карантину там зареєстрували 1 741 безробітних, у той час протягом лютого 2020 року статус безробітного отримали 1 364 жителі Тернопільщини.

без
без

Тобто різниця в цифрах складає менше ніж 400 осіб на цілу область, тож, можливо, прогнози ексміністра України Тимофія Милованова про те, що до 500 тисяч українців втратять роботу за період карантину таки не справдяться.

екс
екс

Також директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук повідомив, що найбільше людей втратили роботу у Тернопільському (641), Зборівському (153) та Кременецькому (142) районах, у той час у Монастириському районі лише 8 людей залишились без роботи.

Також через карантин Державна служба зайнятості спростила процедуру  реєстрації. Тепер, аби отримати статус безробітного, потрібно заповнити дві заяви та відправити їх на електронну адресу центру зайнятості чи поштову скриньку. Бланки заяв можна знайти ТУТ і ТУТ. А роз’яснення, як правильно заповнити документи можна знатий на сторінці «Державна служба зайнятості» у фейсбуці.

Що цікаво, станом на 31 березня цього року число безробітних на Тернопільщині сягало майже 10 тисяч осіб, у той час за сприяння центрів зайнятості в області роботу отримали майже 6,5 тисяч наших краян.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео