Віра Олександрович

У Тернополі змінили місця дислокації контрольно-пропускних пунктів і дозволили планові операції 

Штаб1

Карантин у Тернополі пом’якшили, але низку вимог залишили. 

Тож у місті й надалі дбатимуть про виконання постанови Кабінету Міністрів від 4 травня, а також дотримуватимуться останніх розпоряджень головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка. Про це йшлося під час засідання міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 12 травня. Традиційно більшість учасників зібрання перебували із Ситуаційним центром на відеозв’язку.

Онлайн
Онлайн

Врешті озвучила ухвалені рішення Штабу заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Ольга Ярмоленко.

– Перше. Управлінню транспортних мереж та зв’язку за результатами моніторингу пасажиропотоків та через пом’якшення обмежувальних заходів збільшити кількість транспортних засобів на спецрейсах, – каже вона. – Перевезення пасажирів здійснювати за спецпропусками або за довідками з місця роботи та з документом, що посвідчує особу. 

У Тернополі також вирішили змінити місця дислокації контрольно-пропускних пунктів. Тепер патрульні поліцейські і медики чергуватимуть на в’їздах до агропродуктових ринків. Працюватимуть такі КПП щодня, швидше за все, із 5 години ранку, щоб не створювати незручностей для торговців і покупців. Окрім того, із підприємцями сфери послуг і громадського харчування, які розпочали роботу із 11 травня, тісно співпрацюватимуть фахівці, що увійшли у спільну робочу групу, додає Ольга Ярмоленко.

– Третє. Створити спільну робочу групу у складі спеціалістів відділу торгівлі, побуту і захисту прав споживачів, управління муніципальної інспекції, Тернопільського відділу поліції та обласного управління патрульної поліції, а також – фахівців Держпродспоживслужби у Тернополі для проведення роз’яснювальної роботи із власниками магазинів, закладів громадського харчування та ринків щодо дотримання санітарних та протиепідемічних заходів, – додає медик.

Четвертим пунктом рішення Штабу закладам охорони здоров’я дозволили проводити невідкладні і термінові заходи із госпіталізації, а також – планові операції, якщо внаслідок їхнього відтермінування існує значний ризик для життя пацієнта. При цьому обстеження на COVID-19 залишили обов’язковим.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео