Дарія Шевченко

Тернопільщиною скоро курсуватимуть потяги

58287-1_large

Про те, що Залізниця запрацює уже цього тижня, заявило Міністерство інфраструктури України. Поки точної дати не повідомляють. Відомо, запустять усі типи потягів. У першу чергу вони курсуватимуть на Південь, де ситуація з коронавірусом не є складною.

Також потяги курсуватимуть і за кордон. Ними українці, зокрема, й тернополяни зможуть повертатися додому, а відтак не треба буде чекати на евакуаційні авіарейси та переплачувати за квитки чималі гроші. Про це повідомляє ТСН.

- Робити висадку можна, а підбирати пасажирів - з логіки прийнятих рішень, буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт - це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби, - сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Квитки у продажі з’являться вже цієї середи чи четверга. Ціну на них піднімати не будуть, проте подорожчання все ж відбудеться через те, що починається літня пора. У цей час підвищений попит на квитки і, як і кожного року, від червня й аж до 31 серпня їхпродають за підвищеним коефіцієнтом - плюс 7%.

Пасажирів не допускатимуть у потяги без засобів захисту та при вході обов’язково мірятимуть температуру. Ще планують цікаві новації в купейних і плацкартних вагонах: якщо їдуть люди з однієї сім’ї, то їх на сусідніх полицях будуть розміщувати без всіляких обмежень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео