Через адвокатську байдужість тернополянин не може добитися справедливості у суді щодо смерті сина. На халатність відреагувала прокуратура

22

Вже кілька років тернополянин Володимир Кулак судиться із лікарями, халатність яких забрала його малолітнього сина. Розгляд справи перебуває у суді. Однак цьому різними способами перешкоджає адвокат обвинувачених Олег Мицик.

- Спочатку розгляд справи затягувався неявкою, потім було подане клопотання про відтермінування судових засідань через Covid-19, - розповів Володимир Кулак.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«290327,290326»]

І все б нічого, якби Олег Мицик у зазначений у клопотанні «небезпечний» час не відвідував інші судові засідання, не давав коментарі журналістам та не перебував у місцях з великим скупченням людей. Докази цьому є навіть на сторінці представника закону у соціальній мережі Фейсбук.

- Він не боїться виставляти фото та відео, публікувати дописи, які викривають халатне ставлення не лише до моєї справи, а й до власного здоров'я, нехтуючи заходами безпеки від коронавірусу, - зауважує пан Володимир.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«290331,290332»]

На неправомірні дії адвоката відреагувала Прокуратура Львівської області. Як відомо, прокурорка Львівської області Ірина Діденко у четвер, 28 травня, скерувала заяву до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Львівщини, яка надасть оцінку діям захисника.

Про це повідомлялося на сторінці відомства у мережі Фейсбук.

7
7

Наразі справа все ще перебуває на розгляді кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Львівської області.

Журналістам «Терену» вдалося отримати коментар Олега Мицика щодо скерованої до комісії скарги та затягування розгляду справи.

- Я не обізнаний зі змістом поданої скарги прокурора, а тому можу лише припускати: вона мотивована тим, що саме через подання мною 19.05.2020 року клопотання про відкладення судового розгляду нібито не відбулося судове засідання у Миколаївському районному суді Львівської області 21.05.2020 року. Ймовірно, прокурор області керувалася неповною інформацією (свідому маніпуляцію на сьогодні виключаю), оскільки це засідання не відбулося, та і не могло відбутися з цілої низки причин, головною з яких є очевидна неможливість явки в суд обвинуваченої Ч. (1944 р.н.), яка за усіма критеріями ВООЗ та МОЗ України, перебуває у групі ризику на захворювання Covid-19 та категорично заперечує щодо участі у судових засіданнях у цей період.

Щодо затягування справи, навіть попри той факт, що у справі 12 учасників, яких явка є обов’язковою (суддя, секретар с/з, прокурор, двоє обвинувачених, троє захисників, двоє потерпілих та двоє представників потерпілих), при цьому Урядом було введено обмеження на одночасну участь більш як 10 осіб. Ймовірно, саме з цих причин впродовж дії карантину (тобто впродовж 2-х місяців) судом взагалі не викликалися свідки для їх допиту.

З усім текстом відповіді можна ознайомитися нижче:

[gallery columns=«1» size=«full» ids=«290341,290342,290340»]

До слова, зі слів Володимира Кулака відомо, що кількість присутніх можна зменшити до десяти осіб шляхом скорочення адвокатів, позивачів.

Зауважу, кілька років тому Олег Мицик був замішаний у справі з «фейковим» хабарництвом в СБУ та прокуратурі. Про це можна прочитати ТУТ, ТУТ, ТУТ.

Чи покарають винних у затягуванні розгляду справи читайте на «Терені» згодом.

Фото надані Володимиром Кулаком, та «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео