Орест Сарматський

На Тернопільщині розповіли про особливості туризму під час пандемії (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

Працівники Національного заповідника «Замки Тернопілля» на базі Збаразького замку провели круглий стіл на тему: «Організація та особливості туристичного сезону на об’єктах Національного заповідника «Замки Тернопілля» в умовах можливого послаблення карантину».

У розмові взяли участь начальник обласного управління туризму Ростислав Яцків, директори туристичних фірм та агенцій, екскурсоводи Тернопільщини та регіону, з якими заповідник працює вже багато років.

DSC03031 (Copy)
DSC03031 (Copy)

DSC02989 (Copy)
DSC02989 (Copy)

Під час роботи круглого столу відбулося конструктивне спілкування на тему особливостей роботи туристичної галузі в непростих умовах послаблення карантину.

Йдеться, передусім, про те, що із зрозумілих причин на туристичних локаціях екскурсоводам доводиться працювати у масках, а ще є певні незручності у вимогах щодо дотримання дистанції між туристами, обмеження їхньої кількості. Все це створює низку труднощів у проведенні екскурсій.

DSC03075 (Copy)
DSC03075 (Copy)

DSC03035 (Copy)
DSC03035 (Copy)

Та попри це, у Національному заповіднику «Замки Тернопілля» готові зустрічати як окремих туристів так і екскурсійні групи. У свою чергу, туроператори висловили бажання, щоб цього року під час відвідин  фортифікаційних споруд можна було б запропонувати ті чи інші оригінальні цікавинки, атракції,які залишають у туристів щирі емоції.

Власне, про це і йшлося у діалогах за участю генерального директора Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолія Маціпури, заступника генерального директора з наукової та культурно-просвітницької роботи Володимира Чайки, директорів туристичних фірм «Сонцевид» Наталії Дрозд, «Оксамит-КЛ» Лідії Королюк, екскурсоводів Оксани Ленчук та Галини Багрій.

DSC03153 (Copy)
DSC03153 (Copy)

генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура
генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура

DSC03068 (Copy)
DSC03068 (Copy)

Про те, що ж планують зробити працівники заповідника у замках Тернопілля, аби привабити туристів, читайте згодом на «Терені».

IMG_1305 (Copy)
IMG_1305 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео