Орест Сарматський

В Україні створять м’ясо-ковбасний кластер (Агроновини)

0501 (Copy)

Букачівська ОТГ Івано-Франківської області планує створити перший в Україні м’ясо-ковбасний кластер.

Про це заявила під час презентації результатів проєкту СУП та Програми U-LEAD з Європою «ОТГ та БІЗНЕС: шляхи сприяння взаємодії» провідний спеціаліст Букачівської ОТГ Тамара Гаргат. Про це пише agronews.ua.

- Наша громада претендує стати найбільшим центром виробництва ковбаси в Україні. Ще понад 200 років тому в наших краях розпочали роботу маленькі ковбасні мануфактури, які зараз переросли в цехи, що виробляють 40-45 тонн м’ясних продуктів на добу, – наголосила вона.

За словами Тамари Гаргат, в Букачівській ОТГ розташований найбільший в західному регіоні забійний цех та вирощується рогата худоба елітних сортів.

- Наші ковбасні виробники мають свої запатентовані авторські рецепти. Найбільш відомими виробництвами краю є: «Букачівські ковбаси», «Вишнівські ковбаси», а також «Букачівські на дровах», – підкреслила вона.

Також пані Тамара додала, що цього року громада хотіла провести перший «Ковбаса Фест», проте у зв’язку із пандемією COVID-19 перенесли на невизначений час.

Українські персики нового врожаю вп’ятеро дешевші за вітчизняні ягоди

Цьогоріч ціни на фрукти на ринках України ведуть себе парадоксально.

Так, ціни на перші вітчизняні персики та виноград, які у минулі роки були у категорії найвищих, наразі на ринках України демонструють вражаючу демократичність і вп’ятеро нижчі за вартість таких ягід як малина та ожина. Про це пише agronews.ua.

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Так, персик вітчизняного виробництва на гуртовому ринку “Шувар” наразі коштує у середньому 38 грн/кг. Найдорожчі пропозиції йдуть за ціною 40 грн/кг, найдешевші – 46 грн/кг.

У той же час малина українського виробництва вартує у середньому на гурті 165 грн/кг, ожина – 155 грн/кг. Імпортована малина взагалі сягнула 700-800 грн/кг, ожина – 700-900 грн/кг.

Імпортовані персики вартують у середньому 45 грн/кг. Найвищою для цього виду фруктів є ціна на інжирні імпортовані персики, яка у середньому складає на гурті 55 грн/кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео