Віра Олександрович

Одні школи на Тернопільщині отримали обладнання на 30 тисяч, інші – на 400 

Хома

У закладах освіти на Тернопільщині нині активно оновлюють харчоблоки. Причому одні школи на це отримали 30 тисяч гривень, інші – навіть 400. 

Нагадаємо, реформа шкільного харчування, першочергове завдання якої – зрозуміти реальну ситуацію у галузі шкільного харчування, стартувала у 2019 р. Через це із 13 лютого 2020 року почалося комісійне обстеження навчальних закладів. Робоча група перевірила технічний стан і оснащення шкільних харчоблоків, рецептуру страв, калорійність і різноманітність меню, якість питної води та загальний санітарно-гігієнічний стан.

Для шкіл на Тернопільщині Уряд врешті виділив 10 млн 900 тис. грн. Ці гроші розподілили між 52-ма навчальними закладами. Причому у понад 40-ка школах його вже отримали і встановили, каже начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

– Це також міг бути і ремонт обладнання харчоблоків, але в жодному разі – не ремонт приміщень, – уточнює посадовиця. – Тому деякі звернення ми були змушені відхилити. Кожен заклад врешті отримав те обладнання, яке замовляв, оформивши відповідну заявку. 

Кількість обладнання кожен із 52-х навчальних закладів замовив різну. Тому один харчоблок міг бути вартістю 30 тис. грн, інший – близько 400 і навіть більше.

– Кожен місцевий орган влади виділяв співфінансування, тому всі замовляли обладнання, виходячи із фінансових можливостей, –- додає Ольга Хома. – Додам, райони і ОТГ мали сплатити 10% вартості харчоблоків. Для міст обласного значення і закладів обласного підпорядкування сума співфінансування сягала 30%. 

До слова, у 44-х закладах освіти відповідне обладнання вже отримали. Усе надійшло, згідно із їхнім замовленням.

Фото надане Тернопільська обласна державна адміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео