Дарія Шевченко

Депутати обласної ради визначились, над чим працюватимуть найближчі 5 років (відео)

Снимок

На ІІ-му пленарному засіданні першої сесії обласної ради сьомого скликання депутати підтримали програму Стратегії розвитку Тернопільської області на 2021-2027 роки. Цей документ охоплює економічну, соціальну, освітню, культурну сфери життєдіяльності.

- Стратегія включає комплексний підхід: це розвиток села, підтримка села, будівництво доріг на селі, підтримка освіти, медицини, в тому числі і відновлення аеропорту. В стратегії є все, - розповів Михайло Головко.

Задум створити таку Стратегію, каже перший заступник голови ради Володимир Болєщук, є хорошим. Адже завдяки обдуманому плану дій, на Тернопільщині поступово відновлюватимуться занедбані сфери.

- Сьогодні ми дали сигнал бізнесу, органам місцевого самоврядування, громадам і людям про те, що ми будемо розвивати і думати про економічні інтереси області. Тому що стратегія – це той документ, який передбачає вектор руху. Звичайно він не досконалий, там потрібно багато моментів допрацьовувати, але прийняття її це реальний сигнал усім, що ми будемо займатись господаркою. Фракція «За майбутнє» прийшла в обласну раду з чіткою програмою розвитку. У тих сучасних складних умовах і пандемії, і економічної кризи дуже важливо мати стратегію,- наголосив Володимир Болєщук.

Оскільки документ – новий, він ще буде доопрацьовуватись відповідно до реалій. Вніс свої пропозиції до вдосконалення Стратегії і представник фракції «За майбутнє» Святослав Лебонтов.

- Не побачив жодного конкретного аналізу по найбільшій проблемі 21 століття - коронавірусу, не прораховані наслідки впливу на економіку. Як представник бізнес-середовища, я не побачив конкретних шляхів по залученню інвестицій в наш край, немає конкретних речей по стимулюванню і покращенню бізнес клімату. Але є багато позитивних моментів: передбачено великі кошти на розвиток інфраструктури, будівництво технопарків, доріг. Це - позитивно, - зазначив Святослав Лебонтов.

Наступний етап, який обговорюватимуть депутати на наступному засіданні, прийняття бюджету на 2021 рік.

[embed]https://youtu.be/mce4cYSf6T4[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео