Віра Олександрович

Щоб отримати у власність «Водну арену «Тернопіль» заплатять ще понад 10 млн грн (фото)

Водна арена1

Договір про міжбюджетний трансферт із Тернопільською обласною радою на 2021 рік ухвалили міські депутати вчора, 18 грудня. Йшлося про суму - понад 10 млн грн.

Гроші треба заплатити, аби забезпечити співфінансування проекту «Будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу центру веслування і водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена «Тернопіль». Лише тоді об’єкт передадуть місту.

Круть
Круть

Під час 2-ї сесії Тернопільської міської ради «за» таке рішення були 38 політиків. Що цікаво, саме таким позитивний результат голосування у залі був того дня у більшості випадків. Представники партії «Сила людей», зокрема, не підтримали чимало земельних питань і ті, які внесли до порядку денного «з голосу». Тому у таких випадках лічильна комісія щоразу оголошувала: «Проти – 0, утрималися – 3, за – 38 депутатів».

Про затвердження Договору між Тернопільською міською радою та Тернопільською обласною радою доповідав начальник Управління розвитку спорту та фізичної культури Микола Круть. Пояснювати депутатам нічого не довелося. Єдине, що уточнив автор проекту, що це – традиційний договір. Мовляв, такий щороку укладають, відколи «Водну арену «Тернопіль» почали будувати.

Водна арена2
Водна арена2

У документі йдеться (цитуємо): «…Цей договір укладено для забезпечення співфінансування проекту «Будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу центру веслування і водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена «Тернопіль» у м. Тернополі і на території Тернопільського району», що стане об’єктом для проведення міжнародних, всеукраїнських і місцевих змагань з водних видів спорту…».

Підписати договір повинні голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко і міський голова Сергій Надал, а також - начальник управління капітального будівництва Тернопільської обласної держадміністрації Сергій Жирний.

Водна арена3
Водна арена3

Отже, Тернопільська міська територіальна громада (МТГ) повинна у 2021-му передати до обласного бюджету 10 млн 510,730 тис. грн. Це відбудеться тому, що зводять вказаний об’єкт на умовах співфінансування. Втім, є у документі ще один цікавий пункт: «Передача об’єкта у 2021 році до комунальної власності Тернопільської МТГ в особі Тернопільської міської ради». А за невиконання або неналежне виконання умов, визначених цим договором, сторони понесуть відповідальність, передбачену законом. Цей договір набере чинність із дня його підписання усіма сторонами і діятиме до 31 грудня 2021 р.

Нагадаємо, під час засідання 2-ї сесії розглянули понад 160 питань. Серед них – два звернення. Перше запропонував міський голова Сергій Надал. Друге - з трибуни зачитав депутат Віктор Овчарук.

Фото авторки і з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео