Дарія Шевченко

Тернопільська обласна рада ухвалила бюджет на наступний рік (відео)

Під час 3-го засідання 1-ї сесії Тернопільської обласної ради 7-го скликання депутати обговорили та ухвалили низку важливих питань, серед яких – і бюджет на 2021 рік. Його проєкт сформували з урахуванням підвищення розміру зарплат, прожиткового мінімуму та інших показників.   

Та все ж, як зазначили депутати від фракції «За майбутнє», бюджет області є недосконалим, тому що в ньому не передбачено розвитку краю.

Позиція команди Івана Чайківського партії «За майбутнє» стосовно всіх господарських питань це конструктивна робота.  Ми розуміємо, що більшість речей, які є в бюджеті, закладені, щоб утримувати комунальні установи, але ми маємо цілий рік щоб зробити так, щоб цей бюджет не був бюджетом «проїдання», а був бюджетом розвитку, зазначив голова фракції «За майбутнє» Олег Боберський.

Не залишили і поза увагою підприємців, які категорично проти введення касових апаратів та вже який місяць мітингують у Києві. Депутати прийняли програму підтримки малого та середнього бізнесу. Як зауважив перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук, малий та середній бізнес в Україні не сформований, тому фіскалізація для підприємців є великою проблемою.

Малий і середній бізнес це основа економіки будь-якої країни. В нас ще не сформований малий та середній бізнес. І коли держава захотіла фіскалізувати малий і середній бізнес, тому і люди вийшли на протест. Ми сьогодні прийняли програму, яка спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу. Ми хочемо, аби були рівні правила гри між великим бізнесом, малим. Щоб всі чесно сплачували податки, але в умовах коли криза, пандемія, вводити фіскалізацію не можна, зазначив Володимир Болєщук.

 На засіданні приймали і рішення господарського характеру. Зокрема, депутати ухвалили програму «Власний дім», метою якої є будівництво в сільській місцевості та доступне кредитування для їх мешканців.

Прийнята обласна програма «Власний дім», яка направлена на підтримку будівництва в сільській місцевості, а саме на доступне кредитування під 3 % для того, щоб мешканці сіл могли будувати свої приватні будинки, могли підключати їх до інженерних мереж. Це дозволить запустити господарку в області, адже 1 вкладена гривня в будівництво стимулює до 5 гривень ВВП. На реалізацією цієї програми на 2021-2023 роки передбачено понад 90 мільйонів гривень, сказав Святослав Лебонтов.

Також на сесії розглянули звернення, що стосуються ситуації з коронавірусом на Тернопільщині.

Фракція «За майбутнє» ініціює та виносить на обговорення звернення щодо ситуації по коронавірусу у Тернопільській області і ми на підставі розмов з нашими виборцями розуміємо, що робота МОЗ є незадовільною. Ми будемо ставити ряд критичних зауважень стосовно неефективного використання коштів, неефективної логістики переміщання хворих, що призводить до смертей, сказав Любомир Крупа.

Загальна вартість бюджету Тернопільщини на 2021 рік становить 2,2 мільярди.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео