Орест Сарматський

Тисячі українців можуть втратити свої земельні паї (Агроновини)

2401 (Copy)

Майже 120 тис. українців не витребували свої земельні частки (паї), не виділили їх в натурі (на місцевості) та згідно з чинним законодавством не мають права ними користуватись. 

Про це у блозі на agropolit.com повідомив кандидат наук з державного управління у галузі регулювання земельних відносин Вадим Чупирло.

Експерт повідомив, що відповідно до норм зазначених законів, у разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.

– Така невитребувана земельна частка (пай) після формування її у земельну ділянку за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради (у разі необхідності формування) за заявою відповідної ради на підставі рішення суду передається у комунальну власність територіальної громади, на території якої вона розташована, у порядку визнання майна безхазяйним, – зазначив Вадим Чупирло.

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Садівники прохають Уряд виплатити 290 млн грн держпідтримки

Садівники звернулися до прем’єр-міністра України з проханням виплатити 290 млн грн держпідтримки.

Про це повідомив президент ВГО «Українська горіхова асоціація» Геннадій Юдін на своїй сторінці у Facebook.

– Садівництво у порівнянні з іншими галузями сільського господарства характеризується значними капітальними інвестиціями на закладання садів, повільним обігом капіталу, постійною потребою обігових коштів для догляду за молодими насадженнями, великим періодом до початку отримання продукції (4-7 років), наявністю суттєвих ризиків (вимерзання) тощо. Тому галузь садівництва є специфічною галуззю із довготривалою окупністю інвестицій, — йдеться в повідомленні.

Крім цього, існуюча економічна та «ковідна» криза вже і так заморозили більшу частину капітальних інвестицій в секторі, що, згідно з розрахунками фахівців, може привести до негативного впливу на розвиток садівничої галузі в 3-х річній перспективі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео