Олег Снітовський

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній нагородив орденом медика з Тернополя (фоторепортаж) 

Орденом Святого Пантелеймона – відзнакою за професійність та милосердя в медицині Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній нагородив завідуючого поліклінікою Тернопільської комунальної міської лікарні № 2 Вадима Кравчука. Нагороду «за заслуги перед ПЦУ, побожним народом та за жертовне  служіння у збереженні дару життя» напередодні вручив архієпископ Тернопільський і Кременецький владика Нестор.

– Мені дуже приємно виконати таку місію і від імені Блаженнійшого митрополита Епіфанія вручити Вам, пане Вадиме, цей орден Цілителя Пантелеймона. Адже Великомученик Пантелеймон був саме тим лікарем,  який не тільки оздоровлював тіло, але й людські душі. Бо справжнє зцілення це поєднання ліків, милосердя і Божої допомоги. Тому, знаючи Вас, як щирого й доброго християнина, який і словом, і ділом засвідчує свою віру, повагу та любов до Церкви, бажаю, щоб Господь давав Вам благословення у Вашій праці, а святий Великомученик Пантелеймон буде завжди для Вас прикладом любові й милосердя до тих, хто потребує Вашої допомоги й оздоровлення, – сказав, вручаючи орден владика Нестор.

01 (Copy)
01 (Copy)

У свою чергу, приймаючи нагороду, Вадим Кравчук наголосив на тому, що вона стане своєрідним стимулом для подальшої праці у медичній галузі.

фото02 (Copy)
фото02 (Copy)

фото03 (Copy)
фото03 (Copy)

– Звичайно, дуже приємно, що отримав таку високу нагороду. У кожному, хто до мене звертається, як до лікаря, бачу не просто пацієнта, а людину, особистість зі своїми особливостями, певними переживаннями. 

фото04 (Copy)
фото04 (Copy)

Завжди намагаюсь підтримати людей, яких привели до мене ті чи інші хвороби, обнадіяти добрим словом, дати їм сподівання на швидше одужання. А кожен робочий день починаю із молитви у каплиці, яка є у нашій поліклініці. 

фото05 (Copy)
фото05 (Copy)

Після цього відчуваю певний приплив енергії аби працювати й допомагати стражденним. Упевнений, така висока відзнака додасть мені нових сил, аби ще довго служити людям, – сказав Вадим Кравчук.

фото06 (Copy)
фото06 (Copy)

Після церемонії вручення ордена, архієпископ Тернопільський і Кременецький владика Нестор поспілкувався із Вадимом Кравчуком на різні теми духовного та світського життя.

фото07 (Copy)
фото07 (Copy)

Довідково. Лікар Вадим Кравчук відомий в медичних колах Тернопільщини та України як високопрофесійний спеціаліст, ортопед-травматолог, новатор, який провів низку унікальних операцій за інноваційними технологіями. Йдеться, зокрема, про лікування багатьох хвороб за методикою PRP, оновлення хворих суглобів за допомогою тромбоцитів із власної крові пацієнта. Таку методику вже восьмий рік поспіль успішно використовують  в «Центрі хірургії одного дня», очолюваного лікарем-хірургом, кандидатом медичних наук, завідувачем хірургічного відділення поліклініки Тернопільської міської лікарні №2 Олегом П’ятничкою, про що писав «Терен» ТУТ  і ТУТ. 

Мова також – про абсолютно безпечне відновлення дефектів хряща за допомогою стовбурових клітин.

Вадим Кравчук закінчив у 2006 році Тернопільський Державний медичний університеті імені Івана Горбачевського. З 2008 року – лікар-травматолог Тернопільської міськлікарні №2. У 2015 році стажувався у відділенні артрології та відновного лікування суглобів Рівненської міськлікарні. У 2016 році стажувався у Німеччині, у 2017 році брав участь у міжнародній конференції «Сучасні методи діагностики і лікування остеоартрозу» у Греції. У квітні минулого року очолив поліклініку Тернопільської комунальної міської лікарні номер 2.

фото08 (Copy)
фото08 (Copy)

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості. З часу заснування відзнаки нею було нагороджено низку  видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео