Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзначив грамотами двох медиків з Тернопільщини (фото)

DSC09930

За багаторічну сумлінну працю, за зразкове виконання посадових обов'язків, особисту ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм грамоти від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова отримали дві працівниці Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Тернопільській області».

Про це повідомляє Досьє 102.

Галина Левчук - медична сестра лікарні з поліклінікою, а Наталія Сенашенко-Бандура - лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу Центру превентивної медицини Територіального медичного об’єднання МВС України по Тернопільській області.

Галина Левчук - медичній справі віддала 35 років. Обрати майбутню професію, розповідає жінка, їй допомогла мама, яка також працювала медсестрою в райлікарні.

Після восьмого класу Галина Ростиславівна вступила в Рівненське медичне училище, а через три роки вісімнадцятирічна дівчина влаштувалася в медико-санітарну частину комбайнового заводу, яка стала для неї найкращою практичною школою життя, де навчилася робити все.

- Спочатку було надзвичайно складно, бо мене поставили чергувати в маніпуляційний кабінет. Доводилося на людях вчитися брати кров, збирати жовч, ставити банки, проводити зондування, обробляти та зашивати рани, накладати шви,  доглядати післяопераційних хворих.

В Територіальне медичне об’єднання Галина Левчук перейшла після реорганізації медчастини - у 1997 році.

У час COVID-19, окрім своїх основних обов'язків, на плечі медичної сестри лягла й додаткова робота. Жінка напряму контактує з потенційними хворими: вона проводить забір ПЛР тестів, транспортує усі аналізи в лабораторію та назад. Проте незважаючи ні на що, Галина Левчук жодного дня не шкодувала про обрану професію і з задоволенням виконує усю роботу.

Відзнаку Міністра отримала й Наталія Сенашенко-Бандура - лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу. Буденна робота Наталії - прийом, реєстрація пацієнтів, а також забір у них аналізів з профілактичною метою для заповнення медичних книг. У час пандемії у її обов'язки входить ще й забір аналізів у хворих на коронавірусну інфекцію.

- Морально важко було спочатку. Ніхто не знав з чим ми зіткнулися, як захистити себе та родину. Переживали всі. Але ми на то вчилися, і ми мусимо виконувати свою роботу у будь-яких умовах. Допомога людям - моє основне завдання. Ми ніколи відкриті не виходимо до пацієнтів, а завжди в захисті.

Якщо на початку в лабораторію за день приходило близько 40 людей, то зараз кількість пацієнтів зменшилася приблизно на половину.

Наталія Сенашенко-Бандура любить свою роботу і уже 30 років носить білий халат. Ще зі школи їй подобалася професія медичного працівника. Прикладом для наслідування була й бабуся-медсестра. Робота відповідальна, адже від досконало проведеного аналізу залежить і лікування пацієнта та його життя.

Грамоти працівницям від імені Арсена Авакова передав начальник ДУ «ТМО МВС України по Тернопільській області» - лікар Михайло Василишин.

- Ваша професія важка, відповідальна, часто малопомітна, але вкрай важлива і незамінна. Бажаю Вам всього самого найкращого: щастя, здоров’я, благополуччя, успіхів у вашій благородній праці! Любові, Миру і Добра! Бажаю щоб Ваші вміння та навички ви застосовували лише в умовах мирного життя!

DSC09928
DSC09928

DSC09940
DSC09940

DSC09933
DSC09933

DSC09936
DSC09936

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео