Акцент на молоді, сучасні бібліотеки та розвиток туризму: які зміни чекають Чортків

content_9fc5e2e--------------------------------------------

Вже другий тиждень у Чортківській міській раді працює нова заступниця міського голови Людмила Колісник. Раніше вона займала аналогічну посаду у міській раді Теребовлі. Тепер ж заступниця займається молодіжною політикою, міжнародними відносинами, туризмом та підготовкою до 500-річчя Чорткова. 

У інтерв’ю пресслужбі Чортківської міськради Людмила Миколаївна розповіла конкретніше, над чим працюватиме найближчим часом. 

«На даний момент вивчаю потенціал та можливості Чортківської громади. Вже побувала у сільських будинках культури, бібліотеках, музеї. На черзі спілкування із працівниками відділу туризму. Планую також співпрацювати із молодіжною радою та молоддю, яка хоче розвивати Чортків. Головна моя ідея – створення у громаді якісного та креативного молодіжного простору, для цього потрібно спершу вивчити вподобання та потреби молодих людей. 

Бібліотеки: в мене є ідея об’єднати бібліотеки і культурне життя Чортківської громади в єдиний центр культурних та бібліотечних послуг. Хочеться, щоб працівники бібліотечної сфери не просто «сиділи і видавали книги», а щоб вони брали активну участь в масових заходах. Зараз напрацьовуємо ідею, яка б задовольнила та відповідала всім потребам. Звісно, для її втілення необхідний простір, де б знаходився цей центр і де мають обов’язково бути сучасні технічні засоби – проектори, комп’ютери, телевізори тощо. 

Молодіжний простір: Хочу тісно співпрацювати із молоддю Чортківської громади, хочу чути їх думку – чого вони найбільше хочуть і як бачать своє дозвілля. Додаткові гуртки чи простір, де можна було б поспілкуватися – це мають вирішувати самі чортків’яни. Дівчата і хлопці повинні обирати чим вони хочуть займатися, а ми маємо втілювати ці бажання в реальність. Моє головне завдання та бажання – бути другом і наставником для молоді. 

Культурно-масові заходи: Вони мають бути цікавими та сучасними. Як на мене, потрібно відходити від звичних форматів проведення концертів, а робити дійсно актуальні фестивалі, вечори, зустрічі тощо. 

Туризм: У Чорткові дійсно є на що дивитися! Костел, старовинні церкви, замок, затишні вулички із цікавими архітектурними спорудами.

Головне – це правильно подати та розрекламувати. Щоб зацікавити туриста – його потрібно чимось здивувати. Люди не хочуть просто ходити містом і годинами слухати історичні факти. Набагато привабливішими стануть легенди чи нові формати екскурсій, до прикладу, вечірні екскурсії містом або ж вело прогулянка незвичним маршрутом. 

Перш за все, у Чорткові мають бути гіди, які готові у будь-який час провести екскурсію, розповісти про місто та сучасний туристично-інформаційний центр. 

Ідей, направду, є дуже багато, маю надію, що частину із них вдасться успішно реалізувати. Вже встигла ближче познайомитися із містом, можу сказати одне – Чорткову є чим дивувати – своєрідна архітектура, готичний Костел, багата історія. 

Надалі будемо напрацьовувати схеми розвитку Чортківської громади, шукатимемо можливості для реалізації цих ідей. Бо, як не крути, для всіх проектів необхідні чималі кошти.»

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео