Боротьба з COVID-19 та нові дороги: Тернопільська облдержадміністрація підбиває підсумки року

Y75_6162 (Copy)

«Рік сміливих рішень» – саме під таким гаслом пройшов звіт голови Тернопільської облдержадміністрації Володимира Труша, який уже рік перебуває на  посаді. На заході голова адміністрації представив презентацію, в якій детально розповів про здобутки області за минулий рік. 

– Рік можна назвати складним не тільки для Тернопільщини, а й для всього світу, рік пандемії. Чи були у нас помилки? Звичайно, були. Як кажуть, не помиляється той, хто нічого не робить, – каже Володимир Труш, голова Тернопільської ОДА.

Основними здобутками року стало відкриття нового дитсадка в селі Біла та добудування кількох садочків у області, а також було відкрито декілька спортивних майданчиків. Відремонтовано 162 км доріг державного значення – траса «Тернопіль-Броди» та дорога Р-43 у Ланівцях. Попри пандемію на Тернопільщині впродовж року створено 8 тис. нових робочих місць. Особлива увага була приділена боротьбі з COVID-19. В області підготовлено близько двох тисяч ліжок для надання допомоги ковідним хворим, а у закладах охорони здоров’я встановлено кисневі станції. На суму 42 млн грн закуплено нове обладнання для опорних лікарень. 

Y75_5871 (Copy)
Y75_5871 (Copy)

– Важкий рік, рік викликів, рік прийняття швидких рішень і рік навчання. Хто б що не казав, ми багато чого вчимося, вчиться весь світ, як боротися з ковідом, як боротися з пандемією, з економічною кризою, це пов’язані речі на сьогоднішній день, – розповідає Володимир Труш, голова Тернопільської ОДА. – Як було зазначено, ми зробили дуже багато хороших речей, і ще заплановано набагато більше, що ми будемо втілюватимемо в цьому році, а також, якщо вдасться, і в наступних роках.

Захід відбувся в 50 км від міста Тернопіль у Вишнівецькому палаці архітектурній пам’ятці 18 століття. 

Фото пресслужби ТОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео