Орест Сарматський

В Україні гречка дорожчатиме – прогноз (Агроновини)

2401 (Copy)

До кінця 2021 року гречка подорожчає на 10-15%. Про це повідомив Іван Томич, президент Асоціації фермерів України, інформує Голос.

- В Україні продовжать дорожчати крупи, в тому числі і гречка. Зокрема, вона в порівнянні з вереснем минулого року зросла в ціні на 40-45%. В цьому році крупа, продовжить рости в ціні, а до кінця 2021 р. подорожчає на 10-15%, — зазначив експерт.

За його словами, також в країні продовжить дорожчати цукор.

Головною причиною подорожчання цукру є скорочення обсягів виробництва. Минулого року українські виробники виготовили трохи понад 1 млн т продукту, тоді як обсяги споживання в країні становлять близько 1,5 млн т.

Українським аграріям радять вирощувати обліпиху в промислових масштабах

Експерти радять українським виробникам збільшити обсяги вирощування обліпихи, адже попит на культуру в світі поступово зростає, а основний постачальник — Китай — не в змозі задовольнити потреби через старі плантації.

Про це повідомляє МінАгро в Telegram.

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Зокрема, в Аграрній компанії «Еко-Парк», яка спеціалізується на розмноженні саджанців обліпихи крушиновидної, зазначили, що попит на саджанці постійно зростає, а вирощування культури в промислових масштабах може мати непоганий дохід.

- Якщо говорити про промислові масштаби, то ця культура невимоглива. Попит на неї зростає все більше і більше. Сьогодні розуміємо, що треба ще розширюватися, тому, що ринок зростає, — повідомив Федір Прима, головний агроном господарства.

Крім ягід, має попит і масло обліпихи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео