Орест Сарматський

Створена альтернатива сиру тофу – з жовтого гороху (Агроновини)

2801 (Copy)

Британський стартап Peafu розробив альтернативу рослинного сиру тофу з місцевого жовтого гороху.

Як повідомляє Foodnavigator , в продукти в цьому сегменті зараз ростуть з різною швидкістю. Тофу, приготовлений із соєвого молока, вважається третім за темпами зростання після сейтану і мікопротеїну.

Однак для його виробництва необхідна імпортна соя, 80% виробництва якої припадає на США, Бразилію та Аргентину. Замість цього Peafu запропонував налагодити більш стійке виробництво, яке не залежить від зовнішніх поставок.

– Секрет новаторства Peafu – в горошині, – говорить еколог і засновник стартапу Тор Кемп.Горох – це високопоживна культура, яка досить легко вирощується. А ще він поліпшує грунт за рахунок фіксації азоту.

Жовтий горох вирощують по всій Великобританії, але до сих пір він не знайшов свого споживчого ринку. Найчастіше урожай використовують на корм худобі.

Гороховий тофу розроблений як «універсальний кулінарний продукт», і буде «дуже смачним», обіцяє засновник. За його словами, перша лінійка продукції буде включати тофу з натурального і копченого гороху.

Peafu – хороший джерело рослинного білка, вітамінів і мінералів, включаючи вітаміни групи B, фосфор і фітонутрієнти.

Що стосується комерціалізації, гороховий тофу Peafu буде продаватися через канали роздрібної торгівлі та громадського харчування. 

Джерело: agroportal.ua

2802 (Copy)
2802 (Copy)

Громади зароблять на землі 14 тис. грн / га

Височанська територіальна громада в Чернігівській області робить ставку на землю. 

Ділянки будуть здаватися в оренду на аукціоні, а обробка комунальних земель буде здійснюватися власними силами. Останнє – своєрідне ноу-хау громади.

Як передає «ОТГ-Інформ. Чернігівщина »з посиланням на голову громади Олега Василенка, виручені кошти підуть на благоустрій та розвиток.

– Основний дохід Височанська тергромад отримує від землі. Ми бачимо перспективи збільшення доходу. Тому всі землі комунальної власності забронювали рішенням сесії для того, щоб в подальшому виставляти право оренди на аукціон і наповнювати бюджет, – уточнює голова територіальної громади.

За його словами, за право оренди пропонували до 14 тис. За гектар, термін оренди землі, який ми встановили, - мінімум 7 років.

– У багато людей, які хочуть працювати на землі. Ми хочемо створити їм такі умови, щоб вони залишалися в селі. Головне – зберегти людей, а для цього треба дати їм роботу. Багато жителів села Висока обробляють свої паї самостійно. Тут зареєстровано понад 500 одиниць техніки, – резюмує він.

Джерело: agroportal.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео