Олеся Поліщук

У Тернополі в «Вікні життя» батьки залишили свою дитину

73fbdcc02a828844 (1)

У «Вікні життя» Тернопільської лікарні №2 залишили дитину. Це хлопчик, йому близько 10 днів. Зараз він у відділі догляду та лікування новонароджених.

Про це повідомляє «Суспільне».

– Із рудим волоссям і блакитними очима, – розповідає завідувачка відділу догляду і лікування новонароджених Наталія Бадюк. – Вага дитини – майже 3 з половиною кілограми, зріст – 52 сантиметри.

Бадюк
Бадюк

За її словами, право називати цю дитину має міська рада. Але оскільки це страсний тиждень, то йому дали прізвище Великодній і назвали Володею. Хлопчика знайшли вчора вранці. При ньому були речі з бейбі-боксу.

– Дитинка чистенька, гарненька, була нагодована. Біля нього також була пляшечка і пакет з одягом і з підгузками. Стан дитини задовільний. Вона зігріта, теплесенька, ми його перевели до нас і перше, що зробили – покупали, бо в дитинки ще була і кров засохла на голові і видно, що день-два він був некупаний, – розповіла медична директорка Ольга Сидорчук.

Сидорчук
Сидорчук

Дитині потрібні гіпоалергенні суміші і памперси, розповідає медсестра Людмила Рикун.

– Спокійний, поїсть і спить 3 години, потім знов просить їсти, голосно кричить.

Рикун
Рикун

Після свят хлопчика переведуть в дитячу обласну лікарню для обстежень, розповідає меддиректорка Ольга Сидорчук.

– Батьки, які залишили дитину, впродовж місяця можуть звернутися в поліцію та забрати її назад. Після обстежень та виготовлення документів хлопчика переведуть в будинок малятка, звідки його можна буде всиновити. В нас є черга на усиновлення діток. Мені навіть важко уявити, в якій скрутній ситуації мама дитини, якщо вона на такий крок відважилася. Але тим не менше, вона не перервала свою вагітність, вона дала цій дитині життя.

Директорка розповіла, що «Вікно життя» діє 10 років. За цей час біологічні батьки не забирали дітей, яких там лишили. Зокрема, в цьому році це перша дитина, яку залишили у «Вікні життя». Торік там залишили двох дітей.

Фото з сайту «Суспільного»

Вибір читачів за тиждень

Відео