Олеся Поліщук

У Тернополі посіяли пшеницю та посадили картоплю (фоторепортаж)

Підготовка поля до посіву.

Садять картоплю та сіють пшеницю не лише в сільській місцевості – ведуться весняно польові роботи й у Тернополі. А саме – на дослідних ділянках агробіолабораторії хіміко-біологічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.

-        Викладачі та студенти хіміко-біологічного факультету провели висів ярих зернових та зернобобових культур і заклали досліди з дотриманням глибини та норм посіву зерна, - розповіли в ТНПУ.

У рамках угоди про співпрацю з інститутом сільськогосподарської мікробіології і агропромислового виробництва м. Чернігів тернопільські біологи експериментують з використанням мікробних препаратів для вивчення підвищення врожайності та отримання екологічно чистої продукції бобових культур.

-        Заклали колекційну ділянку зернових бобових і кормових культур 18 видів та колекційну коренебульбоплодів: 10 сортів картоплі та 3 види коренеплодів, - розповідає заступник декана хіміко-біологічного факультету з виховної роботи доцент Наталія Москалюк. - Сподіваємося на добрий урожай, незважаючи на зміни клімату і примхи погоди.

[caption id=«attachment_343738» align=«aligncenter» width=«1024»]

Дослідна ділянка
Дослідна ділянка

Дослідна ділянка[/caption] [caption id=«attachment_343734» align=«aligncenter» width=«1024»]

Закладання досліду з використанням мікробних препаратів.
Закладання досліду з використанням мікробних препаратів.

Закладання досліду з використанням мікробних препаратів[/caption] [caption id=«attachment_343737» align=«aligncenter» width=«1024»]

Маркування дослідної ділянки
Маркування дослідної ділянки

Маркування дослідної ділянки[/caption] [caption id=«attachment_343736» align=«aligncenter» width=«1024»]

Коткування поля після посіву.
Коткування поля після посіву.

Коткування поля після посіву[/caption]

Вона каже, що організація роботи на території агробіолабораторії відбувається упродовж усього навчального року. Проводять групові заняття під керівництвом викладачів, індивідуальні практичні роботи, екскурсії, роботи на навчально-дослідних ділянках.

Основними напрямами роботи на земельних ділянках є: вирощування рослин, спостереження за їхнім ростом і розвитком, проведення генетичних, фізіологічних та сільськогосподарських дослідів.

Фото ТНПУ ім.Володимира Гнатюка

Вибір читачів за тиждень

Відео