Орест Сарматський

Артефакт початку XX століття поповнить майбутній пожежно-технічний музей у Тернополі

181912504_1950707681735409_642339813859425261_n (Copy)

Сьогодні до Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області із цікавим та несподіваним сюрпризом завітали представники Державної казначейської служби на чолі із начальником обласного Головного управління Петром Гринчишиним.

Як повідомляє пресслужба ДСНС в області, вони вручили начальнику обласного ГУ ДСНС Віктору Маслею історичний артефакт відреставровану табличку, яку під час реконструкції будівлі виявили у Тернополі, на бульварі Т.Шевченка, 3 .

– Такою таблицею позначалися будівлі застраховані від пожежі страховою установою «Заклад взаємних забезпечень» – «Powszechny zaklad ubezpieczen wzajemnych” PZUW. Установа була створена на теренах західно-українських земель у 1921 році, та займалася страхуванням майна і пропагандою вогнетривкого будівництва. На такі цілі установою видавалися кредити, – йдеться у повідомленні. 

Заставка02
Заставка02

За архівними даними, у 1930 році у Тернополі на вул. Міцкевича (нині бульвар Шевченка, 3) вперше збудували будівлю із застосуванням технології монолітного будівництва, в якій і розмістилася страхова установа. Зараз в цьому будинку розташоване Головне управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області.

Відреставровану таблицю буде розміщено у пожежно-технічному музеї, який створюється та функціонуватиме у Тернополі на вул. Лесі Українки,6.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео