Лише у одній райлікарні Тернопільщини медики готові лікувати хворих на COVID-19 без додаткових доплат

193546724_5634714366600661_2919120523931321234_n

З 1 червня усі районні лікарні Тернопільщини більше не мають статусу «ковідних» медичних закладів і відповідно медики уже не отримують доплат за лікування хворих на коронавірус. Як буде далі, які лікарні прийматимуть «ковідних» хворих, а які ні – пресслужбі Тернопільської районної ради розповіли головні лікарі декількох районних лікарень.  

– У нас з першого червня – Збаразька районна лікарня не є «ковідна» лікарня, ми з медиками розплатилися за травень, ми не маємо права лікувати хворих з коронавірусом у себе, тому дітей з «ковід» ми відправляємо у Тернопіль у дитячу міську, вагітних – у перинатальний центр «Матері та дитини» на Замковій у Тернополі, а дорослих – в обласний колишній тубдиспансер – комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Тернопільської обласної ради. 

За лікування «ковідних» нам не доплачують уже з 1 червня. Приміром за останній тиждень у нас в районі було троє хворих на коронавірус – дитину ми відправили у Тернопільську міську лікарню, і двох дорослих хворих у тубдиспансер, ми робимо виклик на «103» і їх транспортують у Тернопіль, – розповів Григорій Чепіль, головний лікар Збаразької районної лікарні. 

Така ж ситуація і у Теребовлянської районної лікарні.

У нас немає хворих, є постанова, з 1 червня ми не «ковідна» лікарня, якщо приміром у пацієнтів тест позитивний, їх відразу забирають у Тернопіль. Двоє-троє осіб десь за останній тиждень було, відділення закрито, повідомив Никеруй Михайло, головний лікар Теребовлянської районної лікарні.

На звичайний режим роботи переходять і у Тернопільській районній лікарні.

«Ковідне» відділення закрите і готуємося перейти на звичайний режим роботи, відкриваємо терапевтичне відділення і хірургічне, приймальне, «ковідних» хворих жителі району приймає тубдиспансер, всі медики отримали «ковідні» доплати включно за травень. За цей тиждень у лікарні проводять підготовчі роботи – дезінфекцію, прибирання. Завтра офіційно готові приймати усіх хворих. Лікарня працює у такому ж режимі як до пандемії, повідомив Роман Балабан, медичний директор Тернопільської районної лікарні. 

Серед всіх виділяється хіба  що колектив Козівської районної лікарні. Як повідомив головний лікар Богдан Маркевич, медики висловили готовність лікувати «ковідних» хворих без додаткових грошових доплат.

До мене підійшли працівники і повідомили, не зважаючи на те, що доплат не буде, вони готові лікувати хворих на коронавірус безкоштовно, працюючи тільки на одну зарплату. Медики так і сказали: «Ми будемо лікувати, нікого не направляйте у Тернопіль, і ми готові». На сьогодні у нас немає жодного пацієнта, хворого на коронавірус, але ми готові лікувати, навіть без доплат, розповів Богдан Маркевич.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео