У Чорткові зробили перший крок до реорганізації лікарні

CHortkivska_tsentralna_rajonna_klinichna_likarnya

Зроблено черговий крок до змін у медичній сфері Чорткова – до надання справді якісних медичних послуг та забезпечення хороших умов як для лікарів, так і пацієнтів. На черговій сесії Чортківської міської  ради депутати прийняли рішення про реорганізацію Чортківської центральної міської лікарні.

Відповідно до рішення, із 22 червня розроблятиметься положення про структурні підрозділи лікарні, затверджуватиметься новий штатний розпис, функціональні обов’язки працівників, вноситимуться зміни до статуту лікарні і т.д.

Також найближчим часом буде оголошено про конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря Чортківської центральної міської лікарні.

Медицина Чорткова наразі у складній ситуації через неякісний менеджмент у минулому. Сьогодні виникають питання щодо виплати заробітної плати медичним працівникам через те, що у попередньому році лікарня не цілком коректно працювала відповідно до вимог Національної служби здоров’я України, власне з якої і фінансується виплата зарплати. 

2021 рік надзвичайно складний фінансово, адже з січня на баланс громади перейшли установи, котрі раніше фінансувались із районного бюджету. А це, окрім лікарні, ще дитячо-юнацька спортивна школа, будинок культури імені К. Рубчакової, міжшкільний навчально-виробничий комбінат і т.д. 

Тим не менш, цілковитого і термінового перезавантаження потребує саме медична сфера,  над чим ми вже працюємо. Ми протягом останніх місяців вивчаємо найкращі кейси управління медичними установами в Україні, постійно контактуємо із лікарнями, котрі вже пройшли шлях реорганізації, –  зауважив міський голова Володимир Шматько.  

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео