Дарія Шевченко

У Тернополі стартувала «Школа голів громад» (фото)

205677199_4014021095384533_9192309793846529782_n

У Тернополі стартувала кількаденна «Школа голів громад», участь в якій беруть голови громад з 13-ти областей України. Захід організує ГО «Цегрін» за підтримки Фонду Фрідріха Наумана. Під час школи учасники разом з експертами обговорюють нові повноваження та можливості голів громад, способи покращення освітніх та медичних послуг, підготовку до ринку землі та можливості, які цей ринок надає, та покращення комунікаційної та молодіжної політики в громадах.

Привітати  гостей з інших областей прийшов перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. Разом з присутніми він обмінявся міжрегіональним досвідом та наголосив на перевагах реформи децентралізації.

- Кожна громада має перспективи у розвитку в тому випадку, якщо на місці є добрий господар та ініціативні люди, які готові до створення нових проектів! Це обговорили разом з головами громад з 13-ти областей, які завітали на Тернопільщину в рамках «Школи голів громад», яка проходитиме впродовж кількох днів. Це - чудова нагода обмінятись досвідом! Звісно, що альтернативи децентралізації не існує, але місцевими виборами процес ще не завершений, він ще триває, але вже дає хороший результат. Впевнений, що реформа відкрила нові можливості для громад України, адже вони стали самостійними та повноправними господарями на місцях, - наголосив Володимир Болєщук.

Фото зі сторінки Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео