Культурно-відпочинкова зона та новий дах школи: Іван Чайківський відвідав Великоберезовицьку громаду (фото, відео)

48517303-e952-4339-b775-e48a50178705 (Copy)

Народний депутат України Іван Чайківський продовжує свою роботу на окрузі та об’їжджає об’єкти, які, за його сприяння, цьогоріч фінансуватимуть за кошти соцеконому. Разом із представниками команди та місцевої влади відвідали село Настасів Великоберезовицької громади та обговорили проєкт майбутньої відпочинкової зони.

– Я зі своєї сторони зробив все, щоб з соцеконому виділити кошти, це десь 3,5 млн гривень, аби облаштувати культурний центр села, щоб люди, ідучи в церкву, чи матері з маленькими дітьми мали куди вийти, – розповів Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

Свого часу в центрі Настасова з ініціативи Івана Чайківського вдалося зберегти дві традиційні українські хати початку ХХ століття та ще одну давню будівлю, у якій діятиме музей села. Земельну ділянку разом з нерухомістю навесні передали Великоберезовицькій громаді. Тепер же поруч створять культурно-відпочинкову зону, територію якої планують облаштувати фонтаном, зручними лавочками та майданчиком для дітей.

– Є той запал, який ми бачимо, що хочеться щось зробити для села, для громади і це буде такий об’єкт, який об’єднає і молодь, і старше покоління, – зазначила Уляна Хом’як, заступниця голови Тернопільської районної ради (команда Чайківського «За майбутнє»). 

Також народний депутат відвідав школу у селі Буцнів, де планують замінити дах.

– Школа стара, збудована у 1939 році, і фактично від 1939-го року самий матеріал, з якого був зроблений дах, сама конструкція вона не мінялася і вона вже прогнила, відповідно вона перебуває у плачевному стані. Вже підійшов той момент, коли її треба повністю поміняти, – розповідає Іван Чайківський.

– Проблеми були з дахом. Ще в минулому році виготовлена проєктно-кошторисна документація, а в цьому році завдяки коштам соцеконому і підтримки народного депутата Івана Адамовича Чайківського, я думаю, нам вдасться реалізувати цей проєкт, – розповів Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова ( команда Чайківського «За майбутнє»).

Сьогодні до заміни накриття все готово і незабаром розпочнеться ремонт. Завершити роботи планують до кінця серпня, щоб новий навчальний рік учні розпочали вже у школі з новим дахом.

– Сьогодні ми говоримо про покращення матеріально-побутових умов даної школи, йдеться про перекриття, а це основа, тому що якщо є міцний дах, то значить є міцний фундамент. Сподіваємося буде приріст населення, діти будуть йти вчитися і потім будуть розвивати громаду в майбутньому, – зазначив  Любомир Крупа, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»). 

Завершив візит у Великоберезовицьку громаду Іван Чайківський прийомом громадян, щоб обговорити питання, які турбують місцевих жителів.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео