«Це внутрішній ворог»: президент — про скандали навколо МСЕК (відео)

Володимир Зеленський заявив, що вже призначив засідання РНБО (Ради національної безпеки та оборони України)

Володимир Зеленський призначив засідання РНБО і вимагає реакції правоохоронців щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей, зокрема прокурорами. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі. 

На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог.

Зеленський пояснив, що говорить про те, що відбувається з МСЕК (медико-соціальними експертними комісіями). Президент назвав це “нахабством” та наголосив на тому, що це зокрема прокурори, які скористалися своїми зв’язками із МСЕК та постворювали собі фальшиві інвалідності.

Я чекаю від правоохоронців, зокрема передусім СБУ, ДБР, Офісу Генпрокурора, відповідних швидких жорстких рішень.

Зазначимо, що президент України заявив, що вже призначив засідання РНБО (Ради національної безпеки та оборони України).

Нагадаємо, що в керівниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки “ухилянтів” із прізвищами та фіктивними діагнозами.

16 жовтня головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав, що у Хмельницькій області 49 прокурорів, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством.

В Офісі генпрокурора відреагували й заявили, що генпрокурор Андрій Костін призначив службове розслідування, яке охопить всі органи прокуратури.

Після цього керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник заявив, що групу з інвалідності отримав у 2017 році. За його словами, травму він отримав у 2005 році на робочому місці під час вивчення матеріалів кримінальної справи.

У Тернополі збирали керівників МСЕК на нападу, де обговорювали прозорість роботи.

Читайте також: Вже є понад 3 тисячі скарг: МОЗ закликає українців повідомляти про порушення в діяльності МСЕК

 

СкандалкорупціяРНБОМСЕК