Оксана Мацьопа

У Тернополі провели нараду з головами МСЕК області: чому збиралися

Нараду зібрав голова Тернопільської ОВА, також залучили керівництво обласного Департаменту охорони здоров'я та СБУ області

Питання прозорості роботи медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) області обговорили у Тернопільській ОВА разом із керівництвом обласного Департаменту охорони здоров'я та правоохоронцями. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Тернопільської ОВА.

Відтак на нараді підкреслили необхідність контролю за діяльністю комісій, особливо у контексті розгляду заяв на отримання інвалідності.

Це питання набуло особливої актуальності після випадків зловживань та можливих корупційних схем у роботі МСЕК в сусідніх областях.

В ОВА наголосили, що чесність та прозорість у роботі таких комісій є важливою частиною соціального захисту громадян.  

Особливу увагу приділили реформуванню медико-соціальної експертизи, запропонованим МОЗ. Головна мета – максимальне повернення людей з інвалідністю до соціуму, з урахуванням їхніх потреб, та створення прозорих механізмів оцінки стану здоров'я.

Основні зміни включають перенесення процесу експертизи до кластерних лікарень, цифровізацію процесів через електронну систему охорони здоров'я (ЕСОЗ), запровадження чітких критеріїв для направлення на експертизу та можливість сімейним лікарям направляти пацієнтів без необхідності додаткового залучення ЛКК.

Читайте також: Під час обшуків у посадовиці з сусідньої області знайшли 6 мільйонів доларів готівкою

Вже є понад 3 тисячі скарг: МОЗ закликає українців повідомляти про порушення в діяльності МСЕК

Фото з фейсбук-сторінки Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео