Чому чекав на вакцину Moderna, пояснив голова Тернопільської обласної держадміністрації (фото)

Щеплення американською вакциною Moderna сьогодні, 23 липня, отримав голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш.

Очільник області здійснив цю медичну процедуру у Центрі вакцинації, що працює у Тернополі, на проспекті Злуки, 45. Нагадаємо, в Тернопільській обласній держадміністрації заявили, що наш край – цілком готовий до 5-ї хвилі вакцинації від COVID-19.

- Задоволений якістю роботи Центру, все відбувається швидко: за 3 хвилини я підписав документи, зареєструвався і отримав свою дозу вакцини, - каже він. – У систему ваші дані вносить лікар. Перевіряє ваше самопочуття. Після вакцинації радять півгодини посидіти на диванчику. Тут є зона відпочинку. Після того можна продовжувати займатися своїми справами.

Володимир Труш заважив, що в Україні ажіотаж щодо вакцини фірми Pfizer. Проте «працюють», на його думку, всі вакцини, які є нині в Україні.

- Ефективними є і AstraZeneca, і Moderna, і CoronaVak, - наголошує він. – Будь ласка, приходьте, вакцинуйтеся, тому що це – ваше здоров’я, ваше життя.

Принагідно, він закликав краян не відкладати імунізацію, а вчасно подбати про своє здоров’я. Крім того, Володимир Труш пояснив, чому досі сам відкладав вакцинацію.

- Чому я так пізно отримав дозу вакцини? – зауважує він. – Тому що я перехворів на COVID-19 двічі. Тому лікарі радили продовжувати курс реабілітації. Тут ще видно на руках, що я донедавна отримував крапельницю. Але як тільки лікарі дозволили імунізуватися, я відразу це зробив.

Виявилося, Володимир Труш став одним із перших, хто отримав щеплення американської вакциною Moderna у Тернополі. Проте пункти вакцинації незабаром планують розгорнути не лише у містечках краю, а й у кожному великому селі, стверджує директорка обласного департаменту охорони здоровя Ольга Ярмоленко.

 
 

- У Тернополі вакциною Moderna можна було імунізуватися сьогодні у двох місцях: у Центрі дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка, де працює Центр вакцинації і в у КП «Тернопільський міський лікувально діагностичний центр», що на вулиці Руській, - каже медик. – Але працюю із цією вакциною і в інших містах області: Кременець, Бережани, Чортків, Заліщики, Бучач, Зборів, Підволочиськ.

Додамо, станом на 23 липня, в області діяли 57 пунктів масової вакцинації. Втім, медики зрозуміли, що цього недостатньо. Тож незабаром цю цифру хочуть довести до 76-ти.

- Пункт вакцинації буде у кожному великому селі, де є амбулаторія сімейного лікаря, - наголошує Ольга Ярмоленко. – Це дозволить нам максимально приблизити пацієнта до можливості вакцинуватися. Ми вже звернулися до керівників ОТГ із проханням допомогти довезти охочих вакцинуватися, якщо такі є у віддалених селах. Там будуть доступні Moderna і CoronaVak.

Зауважимо, записатися на щеплення можна попередньо - у свого сімейного лікаря або ж очікувати у пункті вакцинації - в режимі «живої» черги.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»
ТернопільщинаОДАТеренвакцинаціяОльга ЯрмоленкоВолодимир ТрушЦентр вакцинаціїдиректорка обласного департаменту охорони здоров'яамериканська компаніяModerna