Дехто на Тернопільщині бере орієнтир на екзотичну їжу (фото)
Вирощування равликів стає справою окремих ентузіастів з Шумського району.
В Угорську, Мировому Боровиці та Шумську успішно вирощують равликів.
Про це повідомляє Шумськ INFO.
– Такий бізнес започаткували одразу три подружжя. Віктор і Таня Грицаюки раніше займалися вирощуванням печериць. Коли у Шумську потужно зарекомендував себе волонтерський рух, віддали виробничі приміщення під склади. Олександр та Людмила Олійники з початку війни переїхали сюди на постійне місце проживання з Росії. Жінка сама з Боложівки, а чоловік теж має родинне коріння з Шумщини. Треті партнери – Іван та Оксана Карп’юки, – йдеться у повідомленні.
Ентузіасти співпрацюють з подружжям з Угорська, яке має договір на постачання равликового м’яса у Дубно, де його фасують, і вже у Шумськ равлики повертаються маринованими у баночках, а справжнім делікатесом є равликова ікра. Свою продукцію презентували уже на чотирьох виставках.
Страви з равликів – дієтичний продукт, з високим вмістом амінокислот, без холестерину, є омега-3 жирні кислоти. Він позитивно впливає на функцію зору, покращує пам’ять, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, рекомендований вагітним, при діабеті, а також для покращення психічного і фізичного розвитку дітей. Окрім цього, має у собі колаген, що корисно для шкіри, тому слиз з равлика застосовують для лікування її захворювань, а також – при переломах кісток.
Фото з допису