Дехто на Тернопільщині бере орієнтир на екзотичну їжу (фото) 

Вирощування равликів стає справою окремих ентузіастів з Шумського району.

В Угорську, Мировому Боровиці та Шумську успішно вирощують равликів.

Про це повідомляє Шумськ INFO.

– Такий бізнес започаткували одразу три подружжя. Віктор і Таня Грицаюки раніше займалися вирощуванням печериць. Коли у Шумську потужно зарекомендував себе волонтерський рух, віддали виробничі приміщення під склади. Олександр та Людмила Олійники з початку війни переїхали сюди на постійне місце проживання з Росії. Жінка сама з Боложівки, а чоловік теж має родинне коріння з Шумщини. Треті партнери – Іван та Оксана Карп’юки, – йдеться у повідомленні.

0-02-05-25c79e95047c22b2ae6326dcc85981b583089d5930a90c057eb8a0302afe90b3_full-e1577543665575-700x616 (Copy)

Ентузіасти співпрацюють з подружжям з Угорська, яке має договір на постачання равликового м’яса у Дубно, де його фасують, і вже у Шумськ равлики повертаються маринованими у баночках, а справжнім делікатесом є равликова ікра. Свою продукцію презентували уже на чотирьох виставках.

Страви з равликів – дієтичний продукт, з високим вмістом  амінокислот, без холестерину, є омега-3 жирні кислоти. Він  позитивно впливає на функцію зору, покращує пам’ять, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, рекомендований вагітним, при діабеті, а також для покращення психічного і фізичного розвитку дітей. Окрім цього, має у собі колаген, що корисно для шкіри, тому слиз з равлика застосовують для лікування її захворювань, а також – при переломах кісток. 

Фото з допису

ТернопільщинаТеренШумський райондієтапродуктвирощуванняравлики