Дехто на Тернопільщині може нарватися на штраф у 2 мільйони гривень

«Гаряча лінія», присвячена темі «Особливості нарахування та сплати акцизного податку підприємцями та юридичними особами», відбулася нещодавно у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

На запитання платників податків відповідав начальник управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в області Роман Савка. У Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області для читачів «Терену» підібрали найактуальніші питання і відповіді, що прозвучали під час сеансу телефонного зв’язку. Йшлося і про накладення штрафів на порушників.

Ліцензію на виробництво спирту видають підприємствам, що мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Відключення цілодобових систем відеоспостереження є підставою для відмови у ліцензії або відкликання ліцензії.

- доповнюється перелік підакцизних товарів тютюновмісним виробом для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням; - надається визначення термінів «електронна сигарета» та «рідини, що використовуються в електронних сигаретах»; - встановлюється ставка акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах (3 000 гривень за 1 літр); - визначається порядок оподаткування рідин, що використовуються в електронних сигаретах та запроваджується маркування ємності (упаковки) з рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, марками акцизного податку.

Повторне протягом року вчинення на тому самому акцизному складі будь-якого із вказаних порушень, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 тис. грн. Відсутність із вини платника податку реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового платником податку - розпорядником акцизного складу – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1 млн грн. Ті ж дії, вчинені платником податків, до якого протягом року застосовували штраф за таке ж порушення – 2 млн грн.

Незабезпечення з вини розпорядника акцизного складу своєчасного подання до центрального органу виконавчої влади, електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового передбачено накладення штрафу в розмірі 1 тис. грн за кожен неподаний електронний документ.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

акцизподатковаТернопільщинаштрафТеренліцензіяспиртДПСРоман Савка