Допоміжними репродуктивними технологіями на Тернопільщині скористалися 33-є краян

Щоб отримати податкову знижку, на Тернопільщині громадяни задекларували понад 67 млн грн різних витрат. І лідирували серед них традиційно затрати на навчання.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку грудня у період деклараційної кампанії 2020 року правом на податкову знижку скористалися 4 тисячі 833 жителі Тернопільщини, - звітують у податковій. - За цей час вони задекларували 67,4 млн грн різних витрат.

Більшість із них, а це 3 тисячі 924 краянина, подали декларації на отримання податкової знижки через витрати на навчання.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), за сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 830 осіб, - додають у податковій. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами в оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей скористалися 33 та 12 жителів Тернопілля, відповідно.

Повернуть кошти і 10-ти декларантам, які витрати кошти на переобладнання транспортних засобів, а також 13 особам, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Що цікаво, за наслідками перерахунків, жителям Тернопільщини вже повернули 11,8 млн грн ПДФО.

Фото із відкритих джерел

ГрошінавчанняподатковаТернопільщинаТеренподаткова знижкастрахуванняповернулиДПС