Жителі Тернопільщини за 2020-й фактично купили 10 танків «Оплот»

Внесок для потреб Української армії від Тернопільщини торік склав понад 316 млн грн. Тобто, за приблизними підрахунками, краяни фактично купили для ЗСУ 10 танків «Оплот».

Нагадаємо, БМ «Оплот» — сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. Ця машина є модернізацією танка Т-84У «Оплот» і найновішим представником серії танків Т-84. За інформацією «Вікіпедії», ще у 2009 році один «Оплот» для потреб України коштував майже 30 млн грн.

- Торік на потреби українського війська жителі Тернопільщини перерахували 316 млн 535,1 тис. грн військового збору, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - При цьому краяни сплатили більше, ніж очікувалося - на 11,8%, тобто 33,5 млн грн надійшло додатково. Порівняно ізсічнем-груднем 2019-го приріст склав 9,1%, що на 26,3 млн грн більше.

Лише торік у грудні краяни сплатили 38,7 тис. грн військового збору, а це «плюс» 7,7 тис. грн до очікуваних і 5,4 тис. грн - до показників грудня 2019 р.

- Кожен житель тернопільського краю, який отримує офіційну зарплату чи декларує доходи, може впевнено стверджувати, що фінансово підтримує національне військо, - додає він. - Адже з легальних статківсплачується військовий збір, що надходить до загального фонду держбюджету, а тоді – на підтримку армії.

До того ж, нагадаємо, закон передбачає, що цей платіж справляють з доходів фізичних осіб - обов’язково! Ставка – незмінні, 1,5% від суми, що підлягає оподаткуванню.

Фото із відкритих джерел

ГрошіподатковаТернопільщинаарміяТеренподатокдоходиЗСУвнесоктанкДПС«Оплот»