Кредит на нові автобуси у Тернополі взяли – тепер уже остаточно

Лише одне питання – «Про затвердження Угоди про передачу коштів позики» ухвалили у Тернополі сьогодні, 27 грудня.

Нагадаю, скликати позачергову 44-ту сесію вирішили терміново. Зібралися депутати у залі засідань міської ради о 13:00 тільки для того, аби прийняти 2 млн євро у Європейського інвестиційного банку. Зауважимо, ці кошти передбачені на купівлю нових автобусів для комунального підприємства «Міськавтотранс». Перші кроки у цьому напрямку депутати також терміново зробили 23 грудня.

– Це дуже несподівана сесія, бо лише вчора, 26 грудня, ми завершили оформлення всіх документів з Міністерством інфраструктури України, Міністерством фінансів і отримали необхідні дозволи та погодження, – пояснює міський голова Сергій Надал. – Тобто ми можемо почали реалізацію нашого проекту із придбання автобусів, починаючи із січня 2020 року, але Мінфін вимагає, щоб сесія затвердила із ним угоду. Причому це має статися ще у 2019 році.

За його словами, нове рішення мало стати завершальним у питанні отримання кредиту на купівлю 15 нових автобусів. Депутати погодилися, а тому дали 32 «за».

Фото авторки

транспортТернопільщинаСергій НадалдепутатисесіяТеренавтобусиміський головаМіністерство інфраструктури УкраїниМіністерство фінансівкомунальне підприємство «Міськавтотранс»